Eesti rajaleidjate juhid käisid Taanis Meisterjuhtide laagris

Avaldatud 21.6.2011, allikas Meie Aeg

Juuni keskel käisid Eesti rajaleidjate juhid Taanis aset leidnud Trans-Euroopa Divisjoni korraldatud niinimetatud Master Guide laagris, kus koguti uusi oskusi, jagati kogemusi ning innustuti oma piirkonnas tööd edukalt jätkama.

„Laager oli TED Rajaleidjate (RL) juhtidele, juhendajatele ja Master Guide'idele (Meisterjuhtidele). Seega neile, eks RL tööd eest veavad ning kes on otsustanud oma anded pärast RL programmi lõpetamist eriliselt koguduse töö jaoks välja arendada ja rakendusse panna,“ ütles Eesti Rajaleidjate töö juht Kärt Vahtramäe.

10.-13. juunini toimunud laagri korraldas Trans-Euroopa Divisjon, kuid osalejate hulgas oli külalisi ka väljaspool TED territooriumi. „Taani, Rootsi, Soome, Norra, UK, Poola, Holland, Eesti, Saksamaa, Araabia Ühendemiraadid ja ehk veel mõni esindaja mõnest riigist...,“ loetles Kärt osalenud riike.

„Laagri esmane eesmärk oli lihtsalt kokku saada, koos olla ja koos teha. Elasime rahvusvahelistes väikestes gruppides - 6-8 liiget erinevatest riikidest - ning selle grupiga lahendasime erinevaid ülesandeid, valmistasime toitu ning osalesime öisel tegevusmatkal,“ jutustas Kärt. „Hommikuti ja õhtuti kogunesime ühiseks jumalateenistuseks, mille keskseks teemaks oli QUEST ehk eesmärgistatud teekond või rännak. Osalt oli laager mõeldud rajaledjate tegevuste nautimiseks ilma, et peaks nende ettevõtmiste eest vastutama - juhendajatele anti võimalus ise laagris olla ja sellest osa saada -, teisalt leidsime palju uusi sõpru ja saime jagada kogemusi RL töö eestvedamisest ja lastega-noortega tegelemisest.“

Nagu Kärt mainis, oli tegemist laagriga, kus muidu kohalikes laagrites ja RL töös vastutavat rolli täitvad juhendajad ja juhid võisid rajaleidmise tegevust nautida ja saada seeläbi innustatud oma kodumaal taas väiksemate rajaleidjatega tegelemiseks.

„Tegevusrõõm oli nakkav. See laager ei tahtnud sugugi lasta osalejatel passiivseks jääda... ning ega keegi väga ihanudki pealtvaataja olla. Rajaleidjate tööga tegelevad täiskasvanud ei saa endale lubada liigset "margitegemise" hirmu ning selles laagris unustasid kõik ausalt, siiralt ja vahetult, et nad ei ole enam lapsed. Selline lahtilaskmine lasi lihtsalt koos rõõmustada. Eeldatavasti on selline tegemise ja osalemise rõõm üks nendest aspektidest, mida Jeesus silmas pidas, kui vihjas, et võiksime kõik laste sarnased olla. Rõõmu emotsiooni pealt on jõudu jälle kodus aktiivsem ja innukam olla,“ võttis Kärt laagri kokku.

Eesti Rajaleidjate laager toimub käesoleval aastal 11.-16. juulini Kullamaal.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat