Lõikustänupüha annetus läheb Jõhvi kiriku ehituse toetamiseks

Avaldatud 7.10.2011, allikas Meie Aeg

Laupäevase lõikustänupüha jumalateenistuse annetus suunatakse koguduste liidu otsusel lõpusirgel oleva Jõhvi adventkiriku ehituse toetamiseks, aidates seeläbi valmis teha kirikusaalis vaja minevad tööd.

Vahepealse perioodi jooksul on kirikuhoone saanud ilusa välisfassaadi ning ka seestpoolt on märkimisväärne osa juba valmis. Kogudus käib juba pikemat aega teenistusi pidamas uue kirikuhoone teisel korrusel asuvas saalis, mis jääb lõpuks noortetöö ruumiks.

Möödunud veebruaris jõudis Eesti liitu teade, et Trans-Euroopa Divisjon toetab kiriku ehitust 50 000 inglise naelaga ehk umbes 900 000 Eesti krooniga. „See oli nagu väike üllatus meie jaoks,“ ütles Jõhvi koguduse pastor Viktor Nõmmik. „Me nagu alguses ei lootnudki, et saame. Oli jutt, et võib-olla saame sealt raha alles 2012. aastal. Kuid siis kuuleme, et asjad hakkasid toimima. Tulid head uudised. Ja juuni alguses oligi raha käes. Selle rahaga saime terve suve jooksul ehitada.“

Vaatamata sellele, et kirikus on lühikese ajaga ära tehtud väga suur töö, on üleval veel osa tegemata töid, mille lõpetamiseks on vaja rahalist toetust. „Me oleme juba lõppfaasis. Maja on püsti, paljud ruumid on lõpuni tehtud,“ selgitas Viktor. „Praegu jääb lõpetamata küttesüsteem. Projektis oli mõte see ühendada linna keskküttega ja see võimalus ka praegu jääb.“

Teine suur töö ootab ees kiriku suures saalis. Viktori sõnul on osa materjali ka juba olemas. „Plaadid ootavad paigaldamist. Kuid alguses tuleb teha lagi korda ja lae jaoks raha praegu ei ole. Tahaks seda soendada, paigaldada helitehnika, teha valgussüsteemid korda ja siis saaks öelda Tere tulemast päris kirikusaali,“ rääkis Viktor.

Materjalide hankimiseks läheb vaja umbes 5000 eurot.

Täname kõiki, kes on osalenud Jõhvi kiriku ehituse toetamisel ja loodame, et oleme valmis ka sellel lõikustänupühal üheskoos aitama, et jõuluteenistus võiks toimuda juba Jõhvi kiriku peasaalis.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat