Helsingi koguduse pastor Vehkavuori usub eestikeelse koguduse sündi

Avaldatud 4.2.2012, allikas Meie Aeg

Helsingi Annankatu koguduse pastor Sakari Vehkavuori usub, et eestikeelse adventkoguduse rajamine Soome pealinna on vaid aja küsimus, kuid enne seda on vaja jõuda ühise pühendumise ja nägemuseni.

„Meie aeg nõuab sihipärast tegevust ja seetõttu võib osutuda vajalikuks ka erinevatele rahvastele suunatud teenimine,“ rääkis hetkel grupina koos käiva eestikeelse töö vastutav pastor Sakari. „Kuigi Eesti on Soomele lähedal ja paljud eestlased peavad oma kodumaaga ka tihedat ühendust ning külastavad seda sageli, on siiski ka Soomes tehtva töö vajalik. Just välismaale asudes igatseme osadust kaasmaalastega. Issand võib juhatada meid oma selliste kaasmaalaste juurde Jeesuse armastuses, neile turvalises ja tuttavas ümbruses.“

Soome on viimastel aastakümnetel kogenud olulist sisserännet mitte ainult lõunanaabrite eestlaste poolt, vaid ka palju kaugemalt ja nii on Soome adventkirik pööranud olulist tähelepanu nendele rahvusrühmadele ja käivitanud ka erinevates keeltes toimivaid kogudusi.
„Helsingis on juba pikka aega toiminud aktiivne töö vene keelt kõnelevate inimestele ja nüüd on neil ka oma kogudus,“ rääkis Sakari. „Sama võib teostuda ka eestlaste jaoks. Jumal võib kasutada meie muutuste aegu selleks, et tuua südameisse evangeeliumi sõnum.“

Praegu eestikeelse grupi töö vastutava ülevaatajana on Sakari veendunud, et eestikeelse koguduse sünd on võimalik. „On vaid aja küsimus, millal see saab nii tugeva algimpulsi, et see läheks liikvele. On ju minu mäletamist mööda eestlased pealinna piirkonnas teiseks suurim välismaalastest rahvusrühm peale vene keelt kõnelevate inimeste,“  ütles Sakari.

„See eeldaks võimalikult paljude Soomes elavate eestlaste ühist nägemust toimida kogudusena juba Soomes elavate adventistidega kui ka olles valmis toimima kogudusse mittekuuluvate inimeste jaoks kristliku kohtumispaigana. See eeldaks minu meelest regulaarseid jumalateenistusi või kodukirikuid eestlaste perekondades. See eeldaks indu töötada evangeeliumi vahendajatena eestlaste keskel. Ehk leiaksime ka mingi oma valdkonna, kus saaksime teenida Soomes elavaid eestlasi nende igapäevaste vajaduste kaudu. Selles osas võiksime koos palvetada."

Hetkel Soomes kahte kogudust teeniva pastor Sakari meelest vajaks eestikeelne grupp mingil hetkel ka oma pastorit, kes töötaks Helsingi piirkonnas eesti keelt kõnelevate inimeste kogukonnas. „Kuid enne seda peaksime jõudma ühise nägemuseni, mida peaksime tegema. Peaksime jagama seda oma teiste sõpradega ja kutsuda ka neid kaasa. Ja küll Jumala Vaim teeb siis oma töö nende südames,“ on Sakari veendunud.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat