Pühadejumalateenistus Rakvere koguduses

Avaldatud 9.4.2012, allikas Põltsamaa adventkogudus

7. aprilli hommikul asus Põltsamaa koguduse pasunaansambel teele Rakvere poole. Kodustel peenardel õitsesid krookused ja märtsikellukesed, lõokesed trillerdasid põldude kohal. Rakverele lähenedes jõudsime aga teise kliimavööndisse: puud olid lumest lookas ning maad kattis kohev lumevaip. Uskumatu!

Rakvere kogudus oli valmistunud selleks hingamispäevaks juba pikemat aega: linnas jagati kutseid ja harjutati hoolega laule. Nende töö sai tasutud, sest kirik oli puupüsti rahvast täis. Kohale oli tulnud üle 50 külalise linnarahva hulgast ja umbes samapalju oli oma koguduse liikmeid. Saime meiegi oma lauluhääled nendega ühendada nii mees- kui segakooris. Pasunalood olid maiuspalaks, sest juba aastaid polnud neil selle muusika viljelejaid käinud. Jumala Vaim puudutas kuulajate südameid nii laulude kui Sõna kaudu, mis rääkisid Jeesuse teenetest meie heaks. Ja kuigi ilma vaadates oli imelik laulda laulu ” Jälle on kevad, õites särama lööb maa..” Kanname siiski südames kevadet, igavest KEVADET. Täname Jumalat selle lootuse ja tõotuse eest!

Aitäh Rakvere kogudusele sooja vastuvõtu eest!

Meid kutsuti jälle tagasi, sest 15. septembril tähistab Rakvere kogudus oma 100. aastapäeva! Ka sina, armas lugeja, oled oodatud!

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat