Lapsed laulsid Türil päikese särama

Avaldatud 3.6.2012, autor Meie Aeg

3. juuni hommikul oli Türi adventkoguduse maja juures palju sigimist-sagimist: laululapsi üle Eesti oodati Laste laulupäevale.

Laulupäev algas laste jaoks hommikuse prooviga Türi kultuurimajas. Pärast seda oodati kõiki adventkoguduse juurde lõunasöögile ja kui kõht täis, said kõik lapsed meisterdada endale mälestuseks või siis maiustamiseks martsipanist lepatriinu või dinosauruse – kuidas keegi soovis. Meisterdamist juhendasid Pille-Riin Kaaver ja Margit Peetson.

Juba traditsiooniks saanud Laste laulupäeva kontsert algas pärastlõunal Türi kultuurimajas. Kavas olid mudilaskoori laulud, luuletused, lastekoori laulud, soolo, duett ja esimest korda esines laulupäeval keel- ja puhkpillide pisike orkester – see viimane andis tuleviku suhtes väga palju lootust, sest pealekasvu andekatele muusikutele paistab olevat.

Laulude ja muusikapalade vahele rääkis Türi ja Paide adventkoguduse pastor Olavi Laur sellest, kuidas me saame üksteisega tarkust jagada. Tuleb välja, et näolihaste liigutamiseks kasutame me ühte neljandikku ajust. Täpselt sama palju kasutame oma käe liigutamiseks. Seega: mida rohkem me kasutame oma nägu ja käsi – mida lapsed hoogsalt esinemise ajal tegidki –, seda rohkem me oma tarkust teistega jagame ja saame ka ise targemaks.

Laste kontserdi lõpetas tänusõnadega Eesti adventkoguduste liidu lastetöö juht Annely Kaasik tänusõnadega lastele ja kuulajatele, saateansamblile – Rein Kalmusele ja Allan Jallaile, dirigentidele – Marjam Kalmusele, Helerin Lehtlale ja Raely Floerale.

Laste laulupäeva videot saab järelvaadata aadressil advent.ee – selle eest tänud Indrek Ploompuule.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat