Ain Vares seab Jõhvi adventkirikus üles näituse “Sõna Loojalt”

Avaldatud 11.10.2012, autor Raul Salumäe

Alates 20. oktoobrist 2012 on Jõhvi seitsmenda päeva andventistide koguduse uues kirikus üles seatud Saaremaa kunstniku Ain Varese näitus “Sõna Loojalt”.

Ain Vares on sündinud 1966. aastal kunstniku peres ning lõpetanud 1985. aastal Tartu kunstikooli. Sestpeale on ta osalenud mitmetel grupinäitustel ning esinenud paljude isikunäitustega mitmel pool Eestis aga ka raja taga. Ain Vares on üks tuntumaid ja hinnatumaid kristlikul temaatikal viljelevaid kunstnikke, paistes silma isikupärase, jõulise ja veenva stiili poolest.

Jõhvi adventkirikus eksponeeritakse kuutteist digimaali ja gicléetrükist, mille hulgas leidub nii varasemast tuntud kui ka uusi taieseid. Kunstnik ise on oma seekordse väljapaneku kohta lausunud järgmist: “See on näitus meie kõigi looja sõnadest mis on pandud maali, sõnadest mis on alati olnud aktuaalsed ja tundub, et vajadus selle sõna järgi on järjest kasvamas selles segadust, hirmu, ja valu täis maailmas. See on sõna armastusest, muutustest, valikutest ja lootusest, lootusest mis ei peta iial”

Näitust on aidanud korraldada Saaremaa Muuseum ning seda ettevõtmist on toetanud Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp. Esialgsete plaanide kohaselt jääb see väljapanek avatuks 6. jaanuarini 2013.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat