Tahan alata Sinuga, Jeesus

Avaldatud 27.8.2013, autor Tarmo Lipp, allikas Meie Aeg

Tahan alata Sinuga, Jeesus,
ja ma lõpetan Sinuga ka.
Siis Su õnnistus kõikjal mind saadab
ja Su arm avab tõotatud maa.

Luulehingeline looja avab laulusalmis oma kaunid südameigatsused – alata ja lõpetada oma tegevus Jeesusega. Elukogemus ütleb talle, et üks eriline õnnistus saadab teda siis kõikjal ja kõiges. Ja ka tulevikku vaatab loo autor lootusrikkalt, ütleks koguni – kindlapilguliselt.

Miks ikkagi on nii, et üks vaatab tänasesse ja homsesse kindlapilguliselt, teine mitte? Miks on nii, et üks kaebleb, süüdistab ja viriseb kõige üle, teine aga on püsivalt rõõmus ja tänulik?

Vastuse otsimiseks tasub siingi Piibli poole pöörduda, Pühakirjast nõu otsida. „Ja Issand paneb sind peaks ja mitte sabaks, sa lähed ikka ülespoole, aga mitte allapoole, kui sa kuulad Issanda, oma Jumala käske, mida ma täna sind käsin pidada ja täita, ja kui sa ei kaldu kõrvale kõigist sõnadest, mis ma täna teile käsuna annan, ei paremale ega vasakule, ega käi teiste jumalate järel, et neid teenida.” (5Ms 28:13,14)

Niisiis sõltub paljugi enese otsusest, kas meie elulõng lõimib ellu armastuse, rahu ja rõõmu või vastupidi. Ebajumalatele (loe: väljamõeldud elupõhimõtetele) toetumine püsivat õnne ei too, kuid valik Jumala ja Tema Sõna kasuks ”on meile nagu hinge ankur, kindel ja kinnitatud” (Hb 6:19). Ankur ei lase meid elumeres loopida. 

Jagan seda rõõmusõnumit hea meelega, et mis kasu just sina ja mina Jumalale kuuletumisest leida võime. Laulja ÕNNELIKU alguse ja lõpu saladus peitub Jeesuse nime nimetamises. 

Jeesus – mida see nimi tähendab? Vanal ajal, vanade rahvaste juures oldi nimepanekul väga tähelepanelikud. Nimi lapsele ei saanud olla juhuslik, see pidi kandma tähendust. Tänapäeval pole nimed tavaliselt midagi rohkemat kui vaid iskut määravad sõnad. Kuid Piibli aegadel valiti nimi suurima hoolega, sest see märkis vanemate usku ja lootust, olukordi lapse sündimisel, tema iseloomu või oli seos lapse eluülesandega – eriti siis, kui nimi oli määratud Jumalast. Kui sa ütled nime Jeesus, siis mida sa tegelikult ütled? Olgem nüüd tähelepanelikud ja kannatlikud.

”Siis ilmus talle unenäos Issanda ingel, kes ütles: “Joosep, laps, keda Maarja kannab, on Pühast Vaimust. Ta toob ilmale poja ning sina paned talle nimeks Jeesus, sest tema päästab oma rahva nende pattudest” (Mt 1:20,21)

Ettekuulutus Jeesuse sünnist tuli väljastpoolt inimkonda ja nimigi oli juhitud mittemaisest. (Jeesus (tolleaegses aramea k Jeshua) – kreeka keeles Ιησους on heebrea nimede Jehoshua ja Joshua (Joosua) vaste, mis tähendab Jehoova on ABI, Jehoova on PÄÄSTE, Jehoova on HELDUS.

Tahan alata Sinuga, Jeesus, 
ja ma lõpetan Sinuga ka.
Tahan alata Sinuga (kes Sa oled mu ABI, kes Sa oled mu PÄÄSTE, kes Sa oled mu vastu HELDE). Siis Su õnnistus kõikjal mind saadab! 

Küll on hea alata ja lõpetada kõike ja alati igavese, kõikväelise ja väsimatu abimehe Jeesusega. 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat