Tarkusepäev adventkogudustes

Avaldatud 30.8.2013

Eelolev hingamispäev on koolivaheaja viimane ja nii nagu alati, tähistatakse sel ajal meie kogudustes tarkusepäeva. 31. augusti jumalateenistustel rõõmustatakse üle Eesti meie laste üle, palutakse ülevalt tarkust ja juhtimist uueks kooliaastaks. Kõigis kogudustes kutsutakse lapsed, õpetajad ja direktorid koguduse ette, et uuele õppeaastale vastu minnes õnnistust paluda.

Tallinna adventkoguduses peab jutlust pastor Toivo Kaasik, tema teemaks on tänulikkus. Jumalateenistusel osaleb laste laulupäeval kokku pandud ja pillilaagris koos harjutanud orkester, kes on oma lugudega esinenud ka seenioride laagris ja Põltsamaa koguduse aastapäevakontserdil. Jumalateenistus algab 11.15.

Tartu koguduses kutsutakse lapsed koguduse ette, mõeldakse koos uue kooliaasta algusele. Jumalateenistusel algusega kell 11.00 jutlustab Kärt Vahtramäe teemal „Saalomon palus... misasja?!“. Pärast jumalateenistust on pidulik ühine lõunasöök.

Haapsalus saavad koolilapsed väikese kingipakikese, jutluse teemal „Kooliks valmis?“ peab pastor Jaanus-Janari Kogerman. Jumalateenistuse algus on 12:00.

Rakvere koguduses toimub laste jumalateenistus algusega 11.15. Jutlustab Helis Rosin. Jutluse juhtmõteteks on "Kelleks ma tahan saada? Ja mida ma selleks tegema pean?". Helis räägib õppimise mõttest väikese kuningas Joosija ja mesilaste näidete varal.

Jõgeva koguduse jumalateenistusele algusega 11.00 on kutsutud kõik lapsed, kes osalesid ka suvelaagris. Meenutuseks laagrist kingitakse igale lapsele raamitud ühispilt ning edasiseks lugemiseks väike Uus Testament järjehoidja ning kirjutusvahendiga. Lauldakse laagrilaulikutest laule. Pastor Hele Kulp räägib, kuidas Jeesus lükkas ümber selle, mida tavaliselt õpetati: silm silma ja hammas hamba vastu ning armasta oma ligimest ja vihka oma vaenlast. Kõigi kuulajate imetluse pälvib Jeesus, kes vabatahtlikult ja armastava meelega andis oma elu nende asemel, kes talle halba soovisid.

Põltsamaa koguduses kingitakse koolilastele lilli, palvetatakse nii õpilaste kui õpetajate eest. Jutluse peab Juss Maurer. Jumalateenistus algab kell 11.00.

Keila koguduses avatakse laste piiblitunni uus hooaeg algusega kell 12.00. Jumalateenistusel 11.00 palutakse lastele kooli- ja lasteaiateele õnnistust. Pastor Marge Randlepp peab jutluse tarkuse olemuse teemal.

Jõhvi koguduse jumalateenistusele algusega 11.00 toob igaüks midagi kaasa: laulu, luuletust. Pärast toimub pidulik lõunasöök. Pastor Viktor Nõmmik räägib teemal „Tarkus ülevalt“.

Türi ja Paide koguduse jumalateenistusel (vastavalt 11.00 ja 14.00) palutakse samuti lastele õnnistust, pastor Olavi Lauri teema on „Hingamispäev ja kool“.

Jumalateenistuste ajad teistes kogudustes:

Jumalateenistuste ajad teistes Eesti adventkogudustest: Elva, Narva, Pärnu, Valga, Võru 11.00; Kuressaare, Viljandi 12.00; Sillamäe 15.00, Tallinna III kogudus 15.25.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat