Hoidiste tegemise talgud Jõhvi adventkirikus

Avaldatud 4.9.2013, autor Annely Pihlak

Käes on jälle sügis, külluslik värvide aeg, saagikoristuse aeg. Millegipärast toob see aeg mu sisse teatava kurbuse. Kuid tegelikult on õunte, kolletunud lehtede ja piparmünditee lõhn igal aastal olnud minu jaoks tunnistus Jumala armust ja rikkusest, mida Ta ohtralt meiega tahab jagada. See sügis on eriliselt Jumala poolt õnnistatud õunte ja marjade,  juurikate aasta. Nii turvaline ja hea on tunda, kuidas Meie Isa meie eest hoolt kannab, sest kõik see ilu ja rikkus on Jumala kingitus. Kuidas aga seda kingitust kasutada, vastu võtta, et sellest saaks kasu võimalikult palju inimesi? Kindlasti on see küsimus paljude sees.

Jõhvi adventkiriku isikliku teenistuse osakonnal  tekkis mõte ja sellest ka otsus, et kogudus tuleb kokku ja valmistab hoidiste kujul seda Jumala kingitust nii paljude inimeste jaoks kui võimalik. Sellel sügisel juba kolmandat korda saime kokku pühapäeviti ja nädala sees. Iga töötegija sai rakendada oma andeid hoidiste tegemisel. Jumal annab meile igaühele eraldi mingi anni ja nii õnnistav ja rõõmus kogemus on seda andi kasutada jumalariigi töös. See on ka osaduse võimalus, koos olla, koos teha, täita oma aeg kasulikuga. Kõikidel ei ole oma aiamaad ja siis on vägagi tore saada osa moosidest ja salatitest, mida kogudus on valmistanud.

Jõhvi adventkirikus on tore traditsioon, et iga teenistuse lõpus toimub toitlustamine, ühine lõunasöök. Lõunalaud on alati rikkalikult kaetud. Ka palvekoosolekute lõpus katame teelaua ja jällegi muudab kellegi kätetööna valminud moos meie teed magusamaks. Need omavalmistatud hoidised on suureks abiks eriti talvel, tore on kaasa anda koos kuivainetega ka purgike omavalmistatud moosi. Meie adventkirik soovib aidata vaeseid, eluheidikuid, eluga ummikus olevaid inimesi. Sest Jumal on kinkinud kasvõi selle aiarikkusegi meile, et me saaksime jagada selle läbi Tema armu kõikidele, kes seda vajavad. Piibel ütleb: "Kes teie seas on tark ja arusaaja? Las ta näitab hea käitumisega oma tegusid tarkuse tasaduses. Aga ülalt pärinev tarkus on esmalt puhas, siis rahumeelne, leebe, kuulekas, tulvil halastust ja häid vilju, erapooletu, teeskluseta." Jk 3:13,17
„Nõnda paistku teiegi valgus inimestele, et nad teie häid tegusid nähes ülistaksid teie Isa, kes on taevas.“ Mt 5:16 Sedasi oma annetega kogudust ja ligimesi teenides on meil võimalus tänada ja kiita Jumalat kõige selle ilusa ja rikkaliku eest, mida me õues näeme ja saame purki panna. Need hoidiste tegemise talgud on ilus ja õnnistatud võimalus kasutada ära Jumala rikkalik kingitus aiasaaduste näol. Proovige järele, julgeme soovitada.. Jumal on ime. Jumal on armastus.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat