Mervi Kalmus alustas tööd Tartu adventkoguduses

Avaldatud 15.9.2013, allikas Meie Aeg

14. septembril tervitas Tartu adventkogudus oma uut töölist Mervi Kalmust. Mervi on Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse Eesti Liidu piiblitööline alates 1. septembrist 2013. Möödunud hingamispäeval võttis ta osa Inglismaal Newboldis toimunud Trans-Euroopa divisjoni naispastorite ja naistetöö juhtide konverentsist ning kogudus tervitas teda täna.

Oma esimeses jutluses koguduse vaimulikuna keskendus Mervi Jeremija raamatu varal algustele ja lõppudele. „Meie sees on midagi, mis mässab lõppude vastu,“ ütles Mervi. „Lõppudes on vahetevahel midagi ebaloomulikku või kurba. Piibel on ka raamat, mis räägib lõppudest.“ Kõne oli isiklikku laadi, kuna Mervi rääkis ka enda lõppudest, eriti viimasest, mil ta lahkus Newboldist, et tulla Eestisse tööle. Mervi küsis koguduselt: „Mida sina teed, kui sa seisad silmitsi ühe lõpuga? Mida teeb Jumal, kui sa seisad silmitsi lõpuga?“ ja kommenteeris hiljem advent.ee-le: „Kõne oli väga isiklik. See tundus hästi sobivat tänasesse päeva, kuna praegu on teema minu enda jaoks aktuaalne. Ma rääkisin nendest asjadest, mida ma ise pean meelde tuletama, mitte ainult teistele, vaid endale ka. Jutlustades ma ju räägin endale samamoodi nagu teistele. Mina pean Jumala Sõna samamoodi kuulama ja sellest jõudu saama.“

Kui Mervi kolm aastat tagasi Newboldi kolledžisse teoloogiat õppima läks, oli tema kodukoguduseks Tartu kogudus. Tänase päeva kohta ütles värske kogudusetööline: „Emotsioon oli hästi soe, erakordselt soe. Esiteks sellepärast, et ma tulin tagasi oma kodukogudusse, siit ma ju Newboldi läksin –  Tartust. Hästi paljud inimesed on tuttavad. Ja teiseks sellepärast, et kogu mu pere, kes praegu Eestimaal viibib, oli täna minuga.“

Mervi isa Rein Kalmus on Eesti adventkogudusi teeninud veidi üle kolmekümne aasta, praegu töötab ta Pärnu ja Rapla adventkoguduste pastorina. Pastor Rein Kalmuse osa oli täna olla tütre lähetaja. „Isa ütles, et enne ei saa Tartu kogudus mind vastu võtta, kui keegi pole mind sinna läkitanud. Tema võttis läkitaja rolli enda peale,“ ütles Mervi.

Koguduse poolt tervitas uut töölist pastor Ivo Käsk, kes on olnud Tartu adventkoguduse pastor enne Mervit ja teenib praegu pastorina ka Viljandis. Samal ajal on Ivo Mervi mentor. „Mul hea meel, et ma saan olla Ivoga koos. Sest mul on hästi palju tarvis õppida. Ma püüan selle nelja kuu jooksul seda teha nii palju kui võimalik. Ma olen mingis mõttes ju täiesti algaja.“ Mervi jääb Tartu koguduse juurde neljaks kuuks, 2014. aasta 1. jaanuarist hakkab ta teenima Rakvere adventkogudust.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat