Tallinnas toimus lastejumalateenistus

Avaldatud 5.10.2013, autor Ly Kaasik

5. oktoobril toimus Tallinna I adventkoguduses lastejumalateenistus. Võrreldes tavapärase jumalateenistusega, oli see paljuski nagu pea peale pööratud. Kõige silmatorkavam erinevus oli see, et koosoleku alguses rääkis pastor Toivo Kaasik lühikese täiskasvanute jutu Jumala usaldamisest. Teenistuse põhiosa moodustas lastejutlus, mis keskendus Saamueli loo näitel sellele, kuidas jääda selles maailmas Jumalale ustavaks.

Lapsed olid ka ise koosoleku kaunimaks muutmisega vaeva näinud. Nende esituses võis kuulda nii laule kui viiulilugusid.

Kuid koosolekul oli ka kaugeleulatuvam eesmärk. Tallinna adventkogudusel on plaan teha jõuludeks 25 kingikarbikingitust vähekindlustatud perede lastele ning Ruth Lobjakas kutsus lasteosakonna nimel kõiki üles sellesse projekti panustama. Lisaks tutvustati rajaleidjate tööd. Mõned suvel laagris käinud rajaleidjad istusid poodiumil ümber „lõkke“ ja jagasid laagrimuljeid.

Sellised koosolekud on vajalikud, sest muudavad inimesi teadlikumaks lastetöö tähtsusest ja innustavad neid sellesse oma osa andma. Niisugused jumalateenistused tekitavad ka lastes soovi osaleda rohkem lastetundides ja muudel üritustel ning kutsuda oma sõpru kirikusse.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat