The One Project Newboldis

Avaldatud 5.11.2013, autor Mervi Cederström

Möödunud nädalavahetusel, 1.-3. novembril, toimus Newbold College'is üritus nimega The One Project. Kahel noorel eestlasel, Hellevi Walkeril ja Mervi Kalmusel, oli eesõigus sellest üritusest osa saada ja selle kordaminekuks ka oma tagasihoidlik panus anda.

The One Projecti näol on tegemist liikumisega, mis sai alguse paar aastat tagasi USAs, kus mõned adventkiriku noored ja tegusad pastorid tulid kokku, ajasid tõsist juttu ja otsustasid aluse panna liikumisele, mille ainsaks eesmärgiks on rõhutada Jeesuse keskset ja ülimuslikku positsiooni adventkoguduses ja selle teoloogias. “Me usume, et meie puldid, klassiruumid, kogudusekojad, nõukogu saalid, elutoad – kogu meie elu! - peavad saama kastetud Jeesuse vaimuga” on nende julge moto ja eesmärk. Ja nii tullaksegi paar korda aastas kokku, nii Ameerikas, Austraalias kui ka Euroopas, et veeta üks nädalalõpp Jeesusest kõneldes, Tema ülistades ja üheskoos Tema poole palvetades. Tulevad pastorid ja teoloogid, lihtliikmed ja liidu esimehed, vanad ja noored, et kuulata valitud kõnelejaid ja üheskoos kuuldu üle mõtiskleda. Suurem osa kõnelejatest on ikka USAst, sealt, kus idee ja liikumine alguse said, aga igal kokkusaamisel saavad sõna ka mõned “kohalikud”. Sel korral esindasid Euroopat Newboldi õppejõud Dr Laurence Turner ja Björn Ottesen.

The One Project on üles ehitatud nii, et igale jutlusele järgneb refleksioonide aeg, mil kõik võivad oma kogemusi ja mõtteid gruppides jagada. Igas laudkonnas on üks vestluse eestvedaja, kelle ülesandeks on suhtlust juhtida ja kõigile sõna anda. Ilus on vaadata, kuidas kahe päeva jooksul saavad võõrastest laudkonnakaaslastest õed ja vennad, kes jagavad oma usku ja kes üksteist julgustavad. Projekt lõpeb erilise osasaamistalituse ja õnnistushetkega, ikka selleks, et inimesed tagasi koju minnes sõnumit ja kogemust Jeesusest veel suurema innuga jagaksid.

Mervi ja Hellevi jaoks oli see esimest korda The One Projectist osa võtta. Innustust ja julgustust said mõlemad kuhjaga. Ja veelgi toredam oli see, et nii Hellevi ülistustiimi koosseisus kui ka Mervi ühe laudkonna vestlust juhtides said anda oma panuse, et see nädalavahetus nii õnnistusterohkelt korda võis minna.

Kel on huvi The One Projecti kontseptsiooni ja toimumisaegade kohta või tahtmist jutluste salvestusi vaadata, siis kogu informatsioon on kättesaadav veebis aadressil the1project.org.

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat