Kingakarbi Kingitused Tallinnas

Avaldatud 7.1.2014, autor Jane Liis Kaasik

Tallinna I koguduse lastetöö osakond kutsus sel sügisel peresid üles majanduslikult vähekindlustatud perede lastele jõulupakke tegema. Idee teha kingakarbi kingitusi on pärit Tartu kogudusest. Pakkide jagamise tegi võimalikuks lastetöö tegija Ruth Lobjakas, kes otsis laste kontaktid ja korraldas pakkide kogumist. Oma muljeid kingituste kohaleviimisest jagas Annely Kaasik.

Reede lõunal võeti meid väga soojalt vastu Haabersti Laste Päevakeskuses. Läksime sinna kohtuma sealsete lastega ja viima neile kingakarbi kingitusi, mida Tallinna I koguduse pered olid jõulukingiks lastele teinud. Lapsi, kellele kingitused tehti, oli 24. Meid ootas kohapeal 11 särasilmset last ja toredad päevakeskuse töötajad. Kes olid koolivaheajaks ära läinud ja kohale tulla ei saanud, nemad saavad oma kingi kätte hiljem.

Mul on väga hea meel, et saime lastele kingipakid isiklikult üle anda ja koguduse lastega väikese muusikalise tervituse neile viia. Koos laulsime kauneid jõululaule, kõik said hästi hakkama, lauldes keelebarjäär ei seganud.

Kingitusi aitasid jagada ka Tallinna I koguduse lapsed Mariel, Merilin, Elenn, Kirsika, Maarja ja Miina. Elennile jäi külaskäigust väga hea tunne: „Toredad kingitused olid. Lapsed olid kingitustega rahul, kõikidel oli väga huvitav. Rääkisin ühe poisiga, kes ütles, et tema sai kõige parema kingituse. Meelde jäi, kuidas Ruslan rääkis, mida tegelikult jõulud tähendavad.“

Ka Kirsikal oli hea meel, et ta pakke jagamas käis: „Hästi hea tunne jäi, me tegime neile lastele head ja nad olid õnnelikud. Mulle jäi meelde, et jõulude mõte on hoopis Jeesuse sünni tähistamine. Algul olid lapsed rahutud, aga küsimustele vastasid väga püüdlikult.“ Nii Elenn kui ka Kirsika soovivad ka edaspidi teisi aidata ja sellistel külaskäikudel osaleda.

Kuna oli juba ette teada, et paljudel lastel on seal emakeeleks vene keel, siis palus Annely sõnalist osa tegema ja mänge läbi viima Ruslan Karlovi ja tema tublid abilised. Ruslan rääkis lastele piiblilugu ja lastel oli väga huvitav jälgida slaide ja ka ise oma tegemistest rääkida. Nii 6-aastased kui 16-aastased kuulasid hoolega ja koos lahendasid mõistatusi. Lisaks sai iga laps endale ka laste Piibli.

Tallinna I adventkoguduse lastetöö tegija Marju Kiploki arvates just sellised õiged jõulud ongi: „Minul tekkis sellest käigust tõeline jõulutunne – vaadates neid toredaid lapsi. Meeldis see, et saime nendega jõulumeeleolus lihtsalt aega veeta. Tänu Taevaisale, et Ruslani ja teiste abiga saime nendega mõnusa kontakti luua ja lapsed vastasid ja mõistatasid hoole ja mõnuga. Laste taustast me palju teada ei saanud, saime paar sõna ikka juttu ka ajada, aga näha oli nende põnevust kingituste saamisel. Tore oli kindlasti tahaksin teinekord ka projektis osaleda.“

Annely arvates oli see tore kogemus ka koguduse lastele, kes olid koos emade-isadega pakke teinud: „Rõõmu oli seal palju, eks ühtemoodi suur on nii andmiserõõm kui saamiserõõm.“

Tore oli minna välja, viia kingitusi ja tutvustada lastele kõige suuremat kingitust – Jeesust.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat