Florida haigla lubab müüa enda territooriumil tegutseval restoranil sealiha

Avaldatud 10.1.2014, allikas Adventist Today

Florida haigla, adventistliku tervisesüsteemi (Adventist Health System – AHS) lipulaev, leppis restoraniga Panera Bread kokku tegutsemises haigla territooriumil, nii et restoran pakub oma menüüs ka sealiha. See on muutus haigla poliitikas, kirjutab United Press International (UPI).

Enam kui kümme aastat ei ole samuti haigla territooriumil tegutsenud restoranil Wendy’s lubatud pakkuda sealihatooteid. Haigla hoidis oma poliitikat „religioossetel põhjustel“, sedastas UPI. AHS on adventkoguduse allasutus, mis õpetab oma liikmetele järgima Vana Testamendi keeldu ebapuhaste loomade osas (3Ms 11).

David Banks, Florida haigla vanemjuht Orlandos ütles UPI andmetel, et haigla mõtteviis selles küsimuses on aja jooksul arenenud. „Me oleme selle teemaga maadelnud,“ ütles ta. „Neid kahte otsust eraldab arvatavasti 20 aastat.“ Ta lisas, et seisukoht Wendy’s restorani suhtes võidakse üle vaadata.

Viidates erinevusele koguduseliikmete uskumustes ning rentnike kohtlemises, jätkas Banks: „Me usume sügavalt seda, mida me usume. Siiski soovime, et inimestel oleks valik. Kuigi see on adventkultuuris oluline küsimus, ei soovi me, et meid selle järgi tuntaks.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat