Loma Linda ülikool korraldab välistudengitele tutvusmisreise

Avaldatud 17.1.2014, allikas Adventist Review

Loma Linda Ülikooli Globaaltervise (LLUH) instituudi vähetuntud programm muudab maailma sõbralikumaks paigaks – reis reisi haaval.

Rahvusvaheliste külastuste programmijuhi Bing Frazieri sõnul pakuvad nädalavahetuse tuurid giidide ja vabatahtlike autojuhtide abiga võimalusi edendada kultuuridevahelist sõprust ja head tahet LLUH ja 25 teises riigis asuva tervishoiuorganisatsiooni vahel.

„Kui meie külalised Loma Lindasse saabuvad, on nad väga innukad õppima Ameerika kultuuri. Üks häid viise selle õpetamiseks on näidata neile California ning idaranniku kultuuri- ja teaduselu kõrgsaavutusi. Me kasutame turismiagentuuride reise Washingtoni ja New Yorki, aga püüame kasutada võimalikult palju meie vabatahtlike autojuhtide abi,“ selgitas Frazier. Ta lisas, et reisidel on ka oma vaimulik osa, mis kasvas välja LLUHi missioonist.

„Pole kahtlustki, et meie külalised kogevad siin muutust,“ ütles Frazier. „Iga grupp, kes meil on käinud, on andnud tagasisidet, et nad näevad erinevust selles, kuidas me inimesi kohtleme, kuidas meie patisendid saavad rahu, kui osalevad meie kabeli teenistustel, või kuidas kogevad kvaliteetset ravi ja suhtlemist meie meedikute poolt. Vaimsus läbib kõike, mida me teeme.“

Üks külastaja ütles hiljuti Frazierile: „Nüüd ma saan aru. Ma mõistan, mida te mõtlete loosungiga „terve inimese nimel“. Kui temalt paluti selgitust, ütles külastaja: „Esiteks, viis, kuidas te üksteisega räägite. Arstid ja õed suhtlevad patsientide ning pereliikmetega väärikalt ja kaastundega. Teiseks, Te ei taha midagi tasuks kõige selle eest, mida te meile pakute. Ma ei ole seda kuskil mujal näinud.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat