El Salvadori kirjaoskuse koolitused loovad tuhandetele uuusi võimalusi

Avaldatud 10.2.2014, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse El Salvadori kogudus on algatanud kirjaoskuse programmi. Riigi kirjaoskamatuse protsent on 13 ja 17 vahel. Programm annab tuhandetele võimaluse hariduse omandamiseks.

Hiljuti San Salvadoris toimunud tseremoonial sai enam kui 2500 õpilast kirjaoskust tõendava tunnistuse. Kesk-Aafrika haridustöö osakonna rahvusliku kirjaoskuse programmi koordinaator Angelica Pania (pildil vasakul) tõstis esile koguduse jõupingutusi ja vabatahtlike tööd El Salvadoris.

„Mul ei ole sõnu tänulikkuse väljendamiseks, teie olete meie peamine koostööpartner kirjaoskuse levitamisel,“ ütles Pania, viidates Põhja-Ameerika divisjoni vabatahtlikele.

Haridustöö osakond tagab materjalid, koolituse ning väljaõppe vabatahtlikele, kes omakorda õpetavad kohalikke. Vabatahtlikud töötavad iga päev kaks tundi, neli korda nädalas ja kaheksa kuud aastas – nii pikk on üks õppetsükkel.

Adventkoguduse humanitaarabiorganisatsiooni ADRA andmetel on El Salvadoris enam kui 6000 inimest, kes on 650 kursuse raames üle riigi saanud kirjaoskuse tunnistuse. Vabatahtlike arv on 520.

ADRA El Salvadori direktor Juan Pablo Ventura sõnul on programm koostöös kogudusega laiendanud adventkoguduse mõjuala ühiskonnas. „ADRA ei ole vaid katastroofiabi osutav organisatsioon, seda nähakse ka ühinguna, mis aitab kogudusel täita oma sotsiaalset vastutust.“

Inter-Ameerika divisjoni ADRA direktor Wally Amundson ütles, et kirjaoskamatuse vähendamine on koguduse prioriteet selles piirkonnas. „Me soovime uurida võimalusi, kuidas jõuda kirjaoskamatuteni nii koguduses kui kogukonnas,“ lisas ta.

Praeguseks on Hope for Humanity algatanud kirjaoskuse programmi üheksas Indter-Ameerika regiooni riigis. Divisjonis on 3,6 miljonit koguduseliiget ja hinnanguliselt on neid, kes ei oska kirjutada ega lugeda, sadu tuhandeid.

„Kirjaoskus on adventkoguduse jaoks Inter-Ameerika divisjonis väljakutse, aga ka teistes maailma paikades,“ ütles DiPinto. „Me ütleme, et oleme Sõna rahmas, aga meil on miljoneid koguduseliikmeid, kes ei oska Piiblit lugeda, või hingamispäevakooli õppetükke.“

Hiljutise San Salvadori koolituse lõppedes sai iga osaleja uue Piibli – võimaluse harjutada uusi oskusi, ühtlasi õppides tundma Jumalat.

Kohaliku adventkoguduse pastor Pavheco ütles, et El Salvadori kogudus on pannud endale eesmärgiks, et 2014. aastal alustab riigi iga kogudus (kokku 930 kogudust) oma kogukonnale mõeldud kirjaoskuse programmiga. Praegu töötab El Salvadoris 175 kirjaoskuse õppimise paika, kohtutakse kodudes ja kirikumajades.

 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat