Rumeenia koduvägivalla-vastase kampaania käigus võeti uus lähenemisnurk

Avaldatud 20.2.2014, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus Rumeenias on aastaid viinud läbi teavituskampaaniat koduvägivalla vastu, ent kõige viimase algatusega tehti uus pööre – vägivalla ja vigastuste asemel keskenduti heale käitumisele.

Adventkoguduse katastroofiabi organisatsioon (ADRA) Rumeenias on koostööd teinud adventkoguduse organisatsioonide ja valitsuse esindajatega, et kutsuda ellu üleriigiline kampaania „Tõeline mees“, mis sai alguse detsembris ja kestis jaanuari lõpuni.

Korraldajad valisid oma ürituse sümboliks sinise salli, mille naised kinkisid „tõelisele mehele“, kes näitas üles armastust ja hoolimist. Kahekuulise ettevõtmise raames tehti koostööd pea 20 üleriigilise ja kohaliku meediaettevõttega, üleval olid välireklaamid ning välja jagati 250 000 lendlehte.

Erinevate algatuste ja kampaaniate läbiviimine ei ole ainult tõstnud teadlikkust selles vallas, vaid aidanud muuta ka seadusi ohvrite aitamiseks ning andnud adventkoguduse tunnustuse riigis, kus kogudus on siiani olnud pigem tundmatu vähemuse rollis.
Adventkogudus Rumeenias on üks paljudest kohalikest organisatsioonidest, mis räägivad koduvägivalla vastu. Koguduse esimene ülemaailmne vägivallavastane algatus oli 2001. aastal. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat