Newbold College'i optimistlikud uuendusplaanid

Avaldatud 27.2.2014, allikas TEDNews

10. veebruaril toimus Newbold College'i juhatuse koosolek, kus hääletati plaani poolt elustada kõrgkooli elu järgmise 18 kuu jooksul.

"Uuendusplaani kohaselt peaks täisajaga tudengite hulk Newboldis kahe järgmise akadeemilise aasta jooksul kasvama 100 võrra," sõnas Trans-Euroopa Divisjoni esimees ja kolledži juhatuse eesistuja dr Bertil Wiklander eelmisel nädalal toimunud Newboldi juhatuse ja töötajate ühiskoosolekul. "Selle aja jooksul ei ole plaanis töötajaskonda, töökulusid ega eelarvet drastiliselt vähendada, kuid töötajate ümberkorraldused siiski tulevad, samuti on tarvis pingutada kasvu ja reklaami vallas, et ambitsioonikate tulemusteni jõuda," lisas dr Wiklander.

"Üheks võtmeinitsiatiiviks on kristliku juhtimise keskuse loomine, mille eesmärgiks on võimaldada Briti unioonis elavatel koguduseliikmetel osa võtta meie kampusel toimuvatest koolitustest evangelismi, misjoni, Piibli õpingute, juhtimise, tervishoiu ja jutlustamise alal," lisas dr Philip Brown, Newbold College'i rektor. "Meie kolledž teeb tihedat koostööd Briti uniooni ja Lõuna-Inglise liidu juhtkonnaga, et jätkuvalt pakkuda professionaalseid täiendusvõimalusi pastoritele, kogudusevanematele ja teistele juhtivtöötajatele, samuti tahame pakkuda koolitusprogramme tavaliikmetele ja noortele, kes soovivad oma oskusi lihvida, et paremini teenida ja toetada oma kohaliku kiriku missiooni ja evangelismi," sõnas dr Brown.

Jätkatakse ka aastapikkuse teoloogialitsentsi programmiga, mis on suunatud neile, kel on mõnes muus distsipliinis juba kõrgharidus omandatud. Ühtlasi jätkatakse nii kolme- kui ka nelja-aastase bakalaureuseprogrammiga, samuti teoloogiamagistri programmiga. Lisaks sellele püütakse tihendada koostööd erinevate unioonide seminaridega Poolas, Ungaris, Horvaatias ja Serbias ning pakkuda praktilist teoloogiaõpet ka Balti regioonis.

Uus suund võetakse kolledžis majanduse õppeprogrammis, nii et rõhku pannakse raamatupidamisõppele ja õpilastele antakse võimalus lõpetada atesteeritud raamatupidajate assotsatsiooni kvalifikatsiooniga. Uus lähenemine võetakse ka inglise keele kui võõrkeele õppes, et uutel sisserännanutel ümbruskaudsetes kogukondades oleks võimalik parandada inglise keele kõnelemise ja kuulamise oskusi õhtustel kursustel. 

Üheks suviseks uuenduseks on tervise ja heaolu kursus, mis toimub Newboldi kampuses juuli keskpaigast augusti alguseni. Sellel kursusel õpetatavad moodulid on näiteks sellised: tervisepõhimõtted, kehaline vorm kogu eluks, toitumine, isiklik treeningplaan, tarbija tervis. "Meil on vedanud, sest neid kursusi tulevad meile õpetama ühed rahvusvaheliselt kõige tunnustatumad tervise ala õppejõud adventkoguduses, näiteks dr Winston Craig, dr Jochen Hawlitschek, dr Fred Hardinge, Dominique Wakefield ja dr Per de Lange," rõhutas dr Brown. "Neid õppejõude tulevad toetama tunnustatud tervisespetsialistid Briti unioonist, sealhulgas dr Chidi Ngwaba ja dr Christopher Levy."

"Kolledž vaatab pidevalt üle oma akadeemilist programmi ja lühikursuseid, et pakkuda ajakohast ja efektiivset haridust kõigile huvigruppidega, loomulikult on meie fookuses jätkuvalt Trans-Euroopa divisjoni pastoraalne õpe ja täiendkoolitus," ütles dr Brown kokkuvõtvalt.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat