Newboldis kogunesid kommunikatsioonijuhid

Avaldatud 17.3.2014, allikas Adventist Review

27. veebruarist 2. märtsini leidis Newboldis aset Briti saarte, Taani, Hollandi, Norra ja Lõuna-Inglismaa liidu (South England Conference - SEC) kommunikatsiooniosakondade GAiNi (Global Adventist Internet Network) konverents.

Tutvustades GAiNi Euroopa delegaatidele, kirjeldas SECi kommunikatsioonijuht Kirsten Øster-Lundqvist (pildil keskel) väga kiiret sisenemist online-kultuuri. „Me oleme arenenud digitaalseteks nomaadideks. Kõik on mobiilsed ja igaühel on praktiliselt piiramatus koguses teadmisi sõrmepuudutuse kaugusel. Kui meid ei ole onlainis, siis ei ole meid põhimõtteliselt olemas.“ 

Lisaks Øster-Lundqvistile esinesid ettekandega Hollandi uniooni peasekretär dr Tom de Bruin, pastor Delwin Finch, Welsh Missioni president pastor John Surridge ja pastor Costin Jordache.

GAiNi konverentsil keskenduti peamiselt tehnoloogia eksponentsiaalse kasvu tagamaade mõistmisele ja uurimisele, kuidas saab kogudus oma missiooni edasiviimisel seda tehnoloogiat kasutada.

„Kuidas jagab kogudus evangeeliumi värskel viisil, mis tähendaks midagi ka kasvavale diginomaadide hulgale?“ küsis peakonverentsi ja Trans-Euroopa divisjoni endine kommunikatsioonijuht Rajmund Dabrowski delegaatidelt ja palus mõelda neile, kellega nad päriselt suhtlevad. „Kuigi kogudus peaks olema misjonikogukond, kulutab ta enamiku aega sellele, et rääkida, kui hea ta on. Hea sõnum peaks saama kuulutatud katustelt, mitte meie halvasti valgustatud kirikutes,“ ütles ta.

Dabrowski pakkus välja neli eduka kommunikatsiooni põhimõtet: kujutlusvõime, julgus, risk ja loovus. Ta kasutas enda mõtte alusena Ellen White’i tähelepanekut: „Piibel ei mõista geniaalsust ega kunsti hukka, need saavad alguse tarkusest, mille annab Jumal. Me ei saa muuta südant puhtamaks ega pühamaks, kui riietume kotiriidesse või kui eemaldame oma kodust kõik mugavused.“ (Advent Review and Sabbath Herald, 16. mai 1882)

Ettekannete ajal julgustati osalejaid säutse kirjutama, mis lisas üritusele veel ühe tehnoloogiakihi; neid säutse sai reaalajas suurelt ekraanilt ka jälgida. Kõiki ettekandeid sai vaadata ka otseülekandena ning vaatajad said samuti teema kohta säutse kirjutada.

"See oli suurepärane programm,“ sõnas SECi president Sam Davis. „Osalejatega vesteldes olen aru saanud, et neile avaldas muljet ürituse kvaliteet ja nad tunnevad, et on saanud olulist teavet nii oma kogudusliku kui ametialase elu tarvis.“

GAiNil keskenduti peamiselt evangeeliumi levitamisele digiajastul, ent kõige paremini võttis stardipositsiooni kokku Dabrowski: „Kommunikatsioon algab siis, kui me kõigepealt kuulame Jeesust.“

SECmedia ettekandeid saab vaadata siin.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat