LIFEconnecti otseülekanded tõid kokku nii vaatajaid kui tegutsejaid

Avaldatud 1.4.2014, allikas Meie Aeg

Märtsi lõpupäevil oli esimest korda Eestis LIFEconnect otseülekannete seeria (lühemalt LC Stream), mis on varemalt läbi viidud juba väga erinevates Trans-Euroopa divisjoni liikmesriikides. LC Stream on ülesehituselt telesaate sarnane formaat, mis koosneb mitmest eri sisuga täidetud klipist, peasõnum on evangeelse sisuga ning mõeldud eeskätt misjonitööna väljapoole kogudust.

Eesti LC Stream langes märtsi viimasele nädalavahetusele, 28.–30. märtsile. Programmi juht, TEDi kommunikatsioonijuht Miroslav Pujic saabus Eestisse juba päev varem, 27. märtsil, et Eesti-poolse meeskonnaga kokku saada ning kõik küsimused veel üle arutada.

Reedel oli esimene otseülekande õhtu, selle peateemaks korruptsioon ning sellega seotud väärikus või selle puudumine. Lisaks evangeelsele sõnumile oli igal õhtul kavas tervise- ning kogemuseaeg. Esitluste vahele said kohaletulnud ning neti vahendusel vaadanud inimesed kuulata muusikat ning omavahel vestelda. Hotelli konverentsisaalis, kust ülekanne eetrisse läks, olid vestluspausid, mille ajal said saatesse lülituda ka kodus programmi jälginud inimesed, kellega suhtlesid LC Streami moderaatorid.

Teise õhtu teema oli andestamine, selle võimalikkus ja vajalikkus ning kolmandal õhtul toodi vaatajate ette erinevaid arusaamu sellest, kuidas inimeste meelest maailm lõppeda võiks.

Vaatajaarvude ülevaade

Programmi kanti üle nii live.advent.ee aadressil kui lifeconnect.ee lehel. Vaatajaid oli mõlema lehe vahendusel.

Reedel: erinevaid arvuteid 235, max korraga 99.

Laupäeval: erinevaid arvuteid 119, max korraga 77.

Pühapäeval: erinevaid arvuteid 83, max korraga 62.

LIFEconnecti moderaator Mirjana Kicusic andis teada, et selle lehe kaudu oli vaatajaid järgmiselt: reedel 597 külastust, laupäeval 477 külastust, pühapäeval 471 külastust. Vaatajaid oli ka teistest riikidest peale Eesti, näiteks Serbiast ja Inglismaalt.

Advent.ee lehel oli kolme korra peale kokku 420 vaataja-tundi.

Kohapeal oli rõõmustav tõdeda, et kui reedel oli inimesi vähevõitu, siis laupäeval ja pühapäeval juba oluliselt rohkem.

Siinkohal tänud tervele meeskonnale:

Kärt Vahtramäe ja Gert Miltop (õhtujuhid), Hanna-Liisa Nõmmik, Mari-Liis Voitk, Õnne Laanmets ja Liisu Jallai (moderaatorid), Indrek Ploompuu, Kristjan Kalmus, Priit Põldaru, Jaanus Aedla, Madis Ploompuu, Erkki Tuisk, Vassili Klotško (tehniline meeskond), Eha Lobjakas ja Jana Rosin (lugude jagajad), Alla Nõmmik, Hele Kulp ja Tanis Kulp (tõlkijad), Ester Lietuvietis ja Kädi Vinkel (tervisesõnum), Janne Kütimaa ja Priit Põldaru (tänavaintervjuud), Ivo Käsk (flaierite trükkimine), Impacti meeskond (flaierite jagamine), Miroslav Pujic (idee autor ja peamõtte jagaja).

Juba uuel nädalavahetusel, 4.–6. aprillini saab LC Streamist osa vene keeles: programm läheb eetrisse Riiast. Kuna Läti kogudustes ei ole varem otseülekandeid tehtud, siis panustab oma teadmiste ja oskustega seal Indrek Ploompuu. Otseülekandeid saab vaadata aadressil lifeconnect.info.

Järgmine eestikeelne LC Stream on planeeritud käesoleva aasta novembrisse, aga siis minnakse eetrisse juba Serbias asuvast stuudiost.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat