Koguduste liidu nõukogu pidas kevadkoosolekut

Avaldatud 2.4.2014, allikas Meie Aeg

Pühapäeval, 30. märtsil peeti Tartus koguduste liidu keskuses nõukogu kevadkoosolekut, millel osalesid ka osakondade juhid ning uniooni esindajatena Valdis Zilgalvis ning Zigurds Laudurgs. Koosoleku päevakorras oli kuulata osakonnajuhtide tööaruandeid ning seejärel arutada koguduse tööga seotud küsimusi.

Praegu osakonnajuhtidena tegutsevad inimesed said ametisse valitud möödunud aasta augustis toimunud koguduste liidu peakoosoleku raames. Jõulude eel detsembris Pärnus toimunud talvekoosolekul selgitasid osakonnajuhid, mis on nende eesmärgid ja soovid seoses oma tööpõlluga. Nüüd, kevadkoosolekul, analüüsiti veidi tehtut ning püüti üheskoos vastuseid leida kogunenud küsimustele.

Nõukogu kevadkoosolekut alustas Balti uniooni president Valdis Zilgalvis palvusega jüngriksolemisest. Zilgalvis rõhutas Luuka 14. peatükis kirjutatud pidusöögi näite varal, et meid kutsutakse osa saama millestki suuremast kui me ise, ja meie eesõigus on jüngriks saada. Jüngriks saab aga ainult see, kes on valmis midagi ohverdama, millestki loobuma, et edasi minna.

Juhatuse aruanded

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse Eesti Liidu esimees David Nõmmik tõdes, et visiooni juures on oluline teada, kuhu minnakse ning miks. „Oma eesmärgi saavutamisel vajame me Püha Vaimu juhtimist, sest iga päev seisame erinevate väljakutsete ja võimaluste ees,“ ütles David. Koguduse eesmärkide kohta lisas ta, et jätkame vastavalt ülemaailmse koguduse strateegilisele plaanile „Räägi sellest maailmale“, mis on seotud märksõnadega hoolitsemine, evangelism ja vaimulikkus. Veel jätkatakse peakonverentsi misjonisuundade arendamisega: Suure Lootuse projekt, suurte linnade misjon (Misjonilinn Tallinn 2014) ning Piibli lugemise tähtsustamine (lifeconnect.ee).

Liidu peasekretär tutvustas koguduste liikmeskonna arvulist poolt: 31. detsembri seisuga (2013) on adventkoguduses liikmeid 1584, võrreldes 2013. aasta 1. jaanuari seisuga on liikmeskond vähenenud viie liikme võrra. Hingamispäevakoolist ja jumalateenistustest osavõtu aruanne näitab, et hingamispäevakoolist osavõtt Eestis on keskmiselt 42% ehk 662 inimest ja jumalateenistustest 49% ehk 771 inimest.

Laekur Jaanus-Janari Kogerman tutvustas Peakonverentsi audiitori poolt auditeeritud 2013. aasta finantsaruannet ning audiitori soovitusi. Eelmist aastast iseloomustasid nii tulude (sealhulgas kümnise) mõningane kasv kui ka erinevate püsikulude langus. 2014. aasta eelarves planeerime kümniselaekumist 555 000 euro suuruses summas.

Osakonnajuhtide aruanded

Pärast neid kolme aruannet tutvustasid osakonnajuhid oma tööplaane ning mõtteid seoses oma osakonna spetsiifikaga. Tulevikuplaanide kuupäevaline info pannakse jooksvalt advent.ee lehe teadete rubriiki või kalendrisse. Siinkohal võib aga siiski ära märkida, et erinevalt esialgsetest plaanidest tänavu Camporee tõttu Eestis rajaleidjate laagrit mitte korraldada saavad Eesti rajaleidjad siiski ka kodumaisesse laagrisse, mis on plaanis 26.–29. juunil. Lastetöö valdkonnast veel: kõik lastetöö materjalid, mis seni seisid õhukese masintrüki paberi peal koguduste kappides riiulites, on nüüd arvutisse sisestatud ja seega kõigile lasteõpetajatele, kes avaldavad soovi siseveebiga liituda, adventkoguduse siseveebis sise.advent.ee kättesaadavad.

Eesti koguduste liidus juhivad osakondade tööd järgmised inimesed, kelle poole ettepanekute ja küsimuste korral pöörduda: noorte- ja rajaleidjate juht: Andres Ploompuu, kirjaliku piiblikursuse juht: Hele Kulp, peretöö juht: Marge Randlepp, tervisetöö juht: Alla Nõmmik, kirjastustöö juht: Jaanus-Janari Kogerman, lastetöö juht: Madli Vahtramäe, naistetöö juht: Anne Vahtramäe, isikliku teenistuse juht: Viktor Nõmmik, hingamispäevakooli juht: Toivo Kaasik, kommunikatsioonijuht: Averonika Beekmann.

Nõukogu otsused

Pärast aruannete osa jäi kohale veel nõukogu, et arutada päevakorra teisi punkte. Otsustati korraldada ümber Tallinna I, Tartu, Rakvere ja Võru koguduse pastoraalne teenimine. Selle kohta saab lähemalt lugeda siit.

Juba mõnda aega on üleval olnud Tartus Linda tänav 9 asuva kogudusele kuuluva maja müümine. Nüüdseks on ostja välja valitud ning seetõttu otsustas nõukogu anda volitused maja müügiks vajalike lepingute sõlmimiseks.

Anti ka ülevaade Tallinn 2014 projektist, Eelkõige Tallinna I kogudusega seotud eestikeelne töö on jaotatud käesoleval aastal teemakuudeks, praeguseks on toimunud 24. veebruaril kirikusupi päev ning praegu on käimas pereseminar "Õnnelik abielu on võimalik" mis toimub rahvusraamatukogus. Venekeelne töö toimub suuresti Tallinna III koguduse korraldamisel, viimaseks suuremaks tegevuseks oli kunagise lauljatari Anna Germani loomingule pühendatud kontsert Lindakivi kultuurikeskuses. Aprillikuus toimus ka Impact Tallinn nime all Balti uniooni noorteosakonna misjoniprojekt, kus nädala jooksul jagati head sõnumit Eesti, Läti ja Leedu noorte poolt. Tallinn 2014 tegevustele on eraldatud kokku 50 000 eurot.

Koguduste liidu nõukogu järgmine istung on 23. aprillil. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat