Adventnoored jätavad teenistuse vahele, et olla ise teenistus

Avaldatud 4.4.2014, allikas Adventist News Network

Möödunud kuu ülemaailmse koguduse noortepäev oli teine omalaadne ning sel päeval läksid paljud noored oma naabruskonnas ja kogukonnas välja, et teenida koguduse ettevõtmistes.

15. märtsil kanti interneti teel otse üle projekte 20 leheküljelt. Sel aastal oli osalejaid kolm korda enam kui möödunud aastal – vaatajaid oli üle 27 000.

Noortejuht Gilbert Cangy ütles, et see päev aitab adventnoori üle maailma kokku tuua ning annab võimaluse teenimistöös oma loovust väljendada.

„Kuigi meie noored on igasse ilmakaarde laiali pillutatud, on nad siiski seotud ainulaadse kutsumisega kuulutada igavest evangeeliumi ning valmistada maailma Jeesuse peatseks tulekuks,“ ütles Cangy.

Noori kutsuti üles teenistus vahele jätma ning saama ise teenistuseks. Adventnoored Namiibiast Norrani käisid vanadekodudes, laulsid vanglates ning pakkusid tervise- ja toitumisealast teavet linnaväljakutel. Paljud pakkusid möödujatele võimalust koos palvetada.

„Mind üllatas algatuste loovus ja erinevus, millega noored maailma eri paigust esile astusid,“ ütles Cangy.

Londonis muudeti kahekorruseline punane buss tervisekeskuseks, kus inimesed said mõõta oma tervisenäitajaid ning palvetada.

Mehhikos valmistasid noored haiglates toitu nii patsientidele kui nende pereliikmetele, pargis kutsuti kuulama tervisesõnumit ning mõõtma oma tervisenäitajaid.

Kolumbias olid noored linna tänavatele üles pannud palvejaamad.
Hollandis kasutasid adventnoored riigis tuntud loosungit muna kandmisest – inimesed said oma pingeid ja stressi jagada, kirjutades midagi päris munale.

Egiptuses korraldasid noored koostöös meditsiinialal töötajatega tervisenäituse.

Filipiinidel jagati materjale, palvetati koos linnaelanikega ning korraldati kaastundejalutuskäik läbi linna.

Kamerunis palvetas päeva lõpetuseks koos 7000 noorega adventkoguduse president Ted N. C. Wilson.

Cangy sõnul ilmestas päeva koguduse erinevate osakondade koostöö.

Eesti adventnoored korraldasid Tallinnas Ipacti-ürituse, mille käigus kutsuti inimesi töönädalast puhkama, tehti tänavaintervjuusid ning jagati erinevat trükimaterjali.

Järgmise aasta ülemaailmne noortepäev on 21. märtsil. 

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat