Koguduse juhtkond otsustas peatada veebiseriaali "The Record Keeper" tootmise

Avaldatud 13.4.2014, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse juhtkond teatas 11. aprillil oma otsusest peatada 11osalise seriaali „The Record Keeper“ tootmine, ühtlasi anti teada valmisolekust edaspidi sarnaseid kogudusest väljapoole suunatud projekte toetada.

Otsus langetati pärast veebiseriaali hoolikat ülevaatamist. „The Record Keeperis“ tuuakse filmilinale võitlus headuse ja kurjuse vahel. Kogudusejuhid maailma eri paigust hindasid seriaali, osalesid aruteludes, mille tulemusena otsus langetatigi.

„Seitsmenda Päeva Adventistide maailmakoguduse juhtkond on pühendunud kasutama ja arendama loovaid viise, kuidas inimesteni jõuda. Need meetodid peavad olema kooskõlas Pühakirja ning koguduse ideaalidega, et jõuda inimrühmadeni, keda traditsiooniline evangelism ei mõjuta,“ ütles maailmakoguduse president Ted N. C. Wilson.

“The Record Keeper” jutustab loo Cadanist ja Larusest, kahest inglist, kes püüavad pärast kodusõja puhkemist päästa oma sõprust. Kolmas ingel, Raina, soovib sündmusi jäädvustada ja tekkinud kaoses mõtet leida.

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse teoloogias tõlgendatakse hea ja kurjuse vahelist suurt võitlust keskse ideena. Koguduse Piibliuuringute Instituut valmistas seriaali problemaatiliste ja teoloogiliselt ebakorrektsete seikade kohta piibelliku analüüsi. Lisaks sellele ootasid kogudusejuhid seriaalist, et see portreteeriks rõhutatumalt Jumala armastust, täiusliku maailma loomist, päästeplaani ja maa ja taeva täielikku uuendamist, nagu see on kirjas Piiblis.

Seriaali algeesmärk oli innustada inimesi edasisele piibliuurimisele, kuid Piibliuuringute Instituudi sõnul oleks filmi sisu pannud koguduse keerulisse olukorda: kogudus oleks toetanud piibelliku tõe vääritiesitamist ise samal ajal pakkudes piibliõpet, mis selle dramatiseeringuga vastuollu läheb. See oleks põhjustanud arusaamatusi ning tekitanud segadust.

Kogudusejuhid väljendasid jätkuvat soovi produtseerida loomingulist materjali, mis oleks kooskõlas Pühakirjaga ning mis püüaks nende inimeste tähelepanu, kes otsivad jumalikku tõde.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat