Adventkoguduse kirjastusi restruktureeritakse

Avaldatud 28.4.2014, allikas Adventist Review

2013. aasta juunis palusid Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse peakonverents (PK) ning Põhja-Ameerika divisjon (PAD) võtta Pacific Press Publishing Associationi ja Review and Herald Publishing Associationi nõukogudes päevakorda kirjastuste ühinemise, et saavutada kirjastamise ja tootmise parem tõhusus. Mõlemad nõukogud avaldasid valmisolekut uurida ühinemisettepanekut, mille olid ette valmistanud PK, PADi ja mõlema kirjastuse esindajad. Läbirääkimiste tulemusena jõuti järelduseni, et ühinemisprotsessi jätkamine ei ole parim viis edasiminemiseks. Plaan katkestati ning kummalegi nõukogule ei esitatud konkreetset ettepanekut.

Nii nagu kirjastusmaailmas üldiselt, on ka neis kirjastustes jätkuvalt majandusmured. PK ja PAD on vahepeal mõelnud muudele võimalustele peale liitumise. Praegu on päevakorras mõlema kirjastuse säilitamine, üks neist PK, teine PADi all. PK juurde kuuluvas kirjastuses ei tegeldaks trükkimise ja produtseerimisega. Need ülesanded kantakse üle PADi alluvuses töötavale kirjastusele.

24. aprillil soovisid PK ja PADi juhatused mõlema kirjastuse nõukogult nõusolekut kirjastuste töö restruktureerimise osas. Peakonverentsi presidendi Ted Wilsoni ning Põhja-Ameerika divisjoni presidendi Dan Jacksoni avalduses nõukogudele seisab, et „kirjastustöö on Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse Ilmutusraamatu 18. peatükis kirjeldatud prohvetliku misjonitöö dünaamiline osa”. Kaks presidenti sedastasid, et „ei Review and Herald ega Pacific Press oma kindlat tulevikku ilma koostööta Põhja-Ameerika divisjoni ning selle misjoniprojektidega”.

Mõlemad kirjastused on vastanud positiivselt. Lähinädalatel selguvad restruktureerimise detailid ning edastatakse kirjastuste nõukogudele.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat