Balti uniooni uus president on David Nõmmik

Avaldatud 2.5.2014, allikas Meie Aeg

SPA koguduse Balti uniooni peakoosoleku teise päeva avas palvusega Trans-Euroopa divisjoni peasekretär Audrey E. Andersson. Palvuse teema oli, et me pole kunagi üksi, Jumal on alati meiega. Peetruse näitel jagas ta mõtteid sellest, et kui me vajume, siis Jeesus päästab. "Me vajame personaalset Päästjat," ütles Andersson.

Pärast palvust tutvustas uniooni haridusosakonna juht David Nõmmik möödunud tööperioodi aruannet. Üks osa aruandest puudutas ka koguduse koolide rajamist. David sõnas, et uute koolide rajamine on keeruline ning pärast nõupidamisi uniooni kolleegidega ning liitude nõukogudes leiti, et see on keeruline. "Täna on meil vabadus ja võimalus luua oma koole, ent see vajab nii inimressursse kui raha. Eesti, Läti ja Leedu koguduste liit on jõudnud järeldusele, et kooli rajamine on väga kulukas ettevõtmine." David kutsus üles sel rindel tööd jätkama.

Pärast haridusosakonna aruande ärakuulamist ning kinnitamist astus pulti TEDi president Bertil Wiklander, et paluda üldkoosoleku kinnitust möödunud õhtul valitud presidendikandidaadile. Aastateks 2014–2019 kinnitati Balti uniooni presidendiks senine Eesti liidu president David Nõmmik, keda peakoosolekule tutvustas Eesti liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman.

David Nõmmik oma tänukõnes: "Jumalas, Jeesuses Kristuses ja Püha Vaimu väes meid muudetakse. /---/ Meie kolmes liidus võiksid olla ühised eesmärgid. Toetun teie palvetele, teie toetusele. /---/ Olgu meie keskel sõprus ja kristlikud väärtused." David tõi näiteks Jeremija kogemuse, mis on kirjas Jeremija raamatu 1. peatükis. Jumal küsis Jeremija käest korduvalt, mida ta näeb. Jeremija vastas Jumalale. Jumal kinnitas Jeremijale, et vaatamata kõigle nendele olukordadele, mida Jeremija nägi, on Tema alati prohveti juures ning toetab teda ja päästab ta. Oma sõnavõtu lõpus David tänas kõiki.

Peakoosoleku delegaatide ette paluti ka Valdis Zilgalvis abikaasaga, kes 25 aastat Balti uniooni juhtinud - alates selle taasloomisest 1989. aastal. Selline tööperiood on Trans-Euroopas kõige pikem.

Valdis Zilgalvis tänas oma perekonda, Jumala ligiolu ja kogudust. "Jumal annab tarkst, kõik tuleb Jumalalt ja ma soovin, et Ta teid õnnistaks."

Tänane päevakord läheb edasi nimetusnõukogu ning põhikirjakomisjoni töö ning aruannete kuulamise ja kinnitamisega. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat