Kõnede katkemisest

Avaldatud 3.7.2014, autor Pille Voogla, allikas Meie Aeg

Seekordset epiloogi kirjutama hakates andis Jumal mulle hoopis teistsuguse kogemuse kui varem. Vahel on Jumalaga suhtlemine ja Tema hääle kuulmine väga selge ja ühendus taevaga justkui käega­katsutav. Seekord tuli aga ette, et kõned katkesid ja mõni sõnum ei jõudnud üldse kohale. Täpselt sama juhtus hiljuti minu mobiil­telefoniga.

Minu telefonil oli päris mitu viga. Üks neist oli kõnede katkemise probleem. Telefonikõne jooksul hakkasin mingil hetkel kuulma teise inimese kõnet katkendlikult, seejärel oli telefonitorus täielik vaikus ning siis kõne katkes.  Teiseks veaks oli sõnumite mitte vastu võtmine – minu telefon võttis sõnumeid vastu valikuliselt. Mõned sõnumid jõudsid kohale kenasti, teised aga mitte. Ja seda, mille järgi mu telefon neid valikuid tegi, ei tea ma siiani. Ning kolmandaks, kõige viimasena ette tulevaks veaks oli mu vestlus­partneri ootele jätmine ning seejärel kellelegi teisele helistamine. See toimus näiliselt ilma mingisuguse põhjuseta. Seejärel võtsin oma telefoni, viisin selle garantiiremonti, kus vahetati defektne osa ära ning kõik peaks jälle toimima kenasti.

Viimasel ajal on minu enda elus olnud Jumala hääle kuulmise ja kuulamisega väga sarnased lood. Minu tahtmised on vahel nii jäigad, et ma ei soovi Jumala häält kuulda. Mulle meeldib teha omi asju ja mitte mõelda selle peale, mida Jumal on mulle südamele pannud. Pärast seda tunnen ennast alati väga halvasti, sest tean, et ei võtnud Tema vaikset häält kuulda. 

Tuleb ette, et ma ei taha kuulata häält, mis kutsub mind meeleparandusele. Ma blokeerin ära need sõnumid, mille Jumal mulle saadab, sest mulle ei meeldi see, mida Jumal tahab mulle öelda. Ta tuletab mulle vaikselt meelde, missugused aspektid minu elus muutmist vajaksid, kuid ma põikan alati teadlikult kõrvale. Ma justkui katkestan kõne ära ja avastan varsti enda imestuseks, et Jumal ei räägi minuga enam. Aga Ta ei saagi ju rääkida, kui ma ise olen kõne ära katkestanud. Jumal ei suru kunagi midagi peale. Ta ootab kannatlikult, kuni me oleme valmis Teda jälle kuulama. Ta üritab mulle kogu aeg tagasi helistada, aga ma lihtsalt ignoreerin Teda. Ma tean, et see, mida Jumal tahab mulle öelda, on tõsi, aga ma ei taha seda kuulda. Mulle meeldib istuda oma patuhunniku otsas ja katta kätega oma kõrvad, et Tema häält mitte kuulda. Jumal soovib, et me läheksime Tema juurde garantiiremonti. Ta tahab meid terveks teha ja parandada meie puudused. Me peame lihtsalt Tema kutse vastu võtma ja olema valmis saama muudetud.

Jumal tahab muuta meie iseloomu ja teha meid kõlblikuks taevariigi jaoks. Niisiis tahan ma lasta lahti iseenda mugavusest ja igal päeval teha paremaid valikuid Jumala kasuks. Ma tahan Tema häält kuulda järjepidevalt, mitte katkendlikult ega valikuliselt, vaid kogu aeg. Ma tahan võtta kuulda nii noomitust kui kiitust ja mitte kõnesid ignoreerida või ära katkestada. 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat