Türil ristiti kolm noort

Avaldatud 19.6.2014, allikas Meie Aeg

14. juunil ristiti Türil kolm noort inimest – Pille-Riin ja Andres Kaaver Türi ning Ermo Kask Paide adventkogudusse. Ristimisteenistus toimus Türi külje all Kihlis, kuhu Türi ja Paide koguduse liikmed ja külalised sõitsid ühises autokolonnis.

Mõlema koguduse pastoriks on Olavi Laur, kes ütles, et päevast jääb enim meelde Jumala kõnelemine looduse kaudu: „Kõigepealt kõneles vihma ja suure äikesega Jumal ja meie olime vait. Jumalateenistuse ajal olid taevas pilved ja ristimise ajal tuli päike välja. Jumal rääkis kaasa loodushäältega.”

Pille-Riin sõnas, et päev oli ilus ja meeldejääv. „Olen olnud palju aastaid Türi koguduses. Ristimisega pauku ei käinud, aga samas midagi muutus ka. Ei oskagi seletada, tunne on teine. Enne lihtsalt olin, tulin ja läksin. Nüüd päris ei ole, ei tule, ei lähe. Nüüd olen kinnistatud.”

Pastor Olavi kirjeldab noori kui väga erinevaid. „Andres tühje sõnu ei tee. Ta on tõsine ja tore noormees. Pille-Riin on alati aktiivselt kaasa teenimas erinevates ülesannetes. Ermo on väga pühendunud ja teadlik kindlast soovist Jumalaga käia, nüüd kinnitas selle käimise. Temas on see soov olnud väga pikalt. Ei ole ise esiplaanil, aga alati teenib kaasa.”

Pärast ristimisteenistust vabas õhus olid kõik palutud osadussöömaajale Türi adventkirikus.  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat