Rajaleidjate laager kutsub osa saama

Avaldatud 20.6.2014, allikas Meie Aeg

Möödunud aasta rajaleidjate laagri lõppedes oli enam-vähem selge, et tänavu Eestis rajaleidjate laagrit ei tule, kuna juulis kogunevad kõik divisjoni rajaleidjad Camporeele Hollandis. Kevade saabudes aga otsustati, et toimub ka Eesti rajaleidjate laager. Toimumisaeg on 26.–29. juuni, koht Tääksi põhikooli ümbrus Viljandimaal.

„Me näeme, et Eesti laager on vajalik juba ainuüksi seepärast, et Hollandisse ei saa kõik, kes tahaksid ja võiksid. Hoolimata sellest, et Adventkoguduste Eesti Liit toetab Camporeele sõitu märkimisväärse summaga, on Camporeel osalemine siiski paljudele peredele liiga kallis, samuti on Camporeel kohatade arv piiratud ja eelkõige on Camporee mõeldud 10-16 aastastele rajaleidjatele, jättes sellega täiesti kõrvale askeldajate vanuses (6-9 aastased) lapsed. Seetõttu otsustasime, et teeme sel aastal Eestis lühema laagri ja kutsume kaasa lööma ka alla 10-aastaseid lapsi, kellele see laager võiks anda pisiku rajaleidjate töös osalemiseks,” selgitas Jaanus-Janari Kogerman, kes on üks laagri korraldajatest.

Kui tavaliselt kestab rajaleidjate laager ligi nädal aega, siis tänavune laager on lühem – saab alguse neljapäeva pärastlõunal ja lõpeb pühapäeval. „Pühapäeval laagri lõpetamine annab lastele võimaluse täielikult osa saada hingamispäevast, mis on loomulikult iganädalaseks kõrgpunktiks. Reedel ja pühapäeval mahuvad laagri kavva traditsiooniliselt erinevad töökojad, kus meisterdatakse, õpitakse rajaleidjate märkide saamiseks vajalikke teadmisi ja oskusi ning tehakse muid põnevaid asju. Üheks töökojaks on planeeritud ka jalgpalli märgi nõuete täitmine. Kuigi käimas on jalgpalli MM, ei ole laagris toimuv siiski tugitoolisport, vaid märgi üheks osaks on lisaks pallimängimisele ka teiste juhendamine ning muudki,” rääkis Jaanus-Janari

Rajaleidjate laagrisse on oodatud kõik lapsed, selleks ei pea olema ilmtingimata rajaleidjate klubi liige. Oluline on siiski meelde tuletada, et tegu on kristliku laagriga, kus oluline osa on ka piiblitundidel, jumalateenistusel ja muul vaimulikul sisul ning laagris magatakse telkides.

Registreeruda saab registreeri.advent.ee leheküljel veel kuni pühapäevani. Laagri maksumus ühele inimesele on 20 eurot, iga järgmine inimene samast leibkonnast maksab 15 eurot. Enne registreerumist on vaja kokku leppida ka mõne laagris osaleva täiskasvanuga, kes lapsed enda hoole alla võtab, lisaks lapsevanemale võib see olla näiteks oma koguduse rajaleidjate juht või juhendaja.

Rajaleidjad on Seitsmenda Päeva Adventistide laste- ja noorteprogramm, mille raames õpitakse loodust, Piiblit, käitumist, sporti ja muud. Lisaks rajaleidjate klasside läbimisele antakse sooritatud tegevuste ja omandatud teadmiste eest antakse lastele ka märke.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat