Raafat Kamal kinnitati Trans-Euroopa divisjoni presidendiks

Avaldatud 14.7.2014, allikas Adventist News Network

Raafat Kamal, Trans-Euroopa divisjoni uus president, ütles, et seitsmenda päeva adventistidel seisab 21. sajandi Euroopas ees tohutu väljakutse, väljendades samas usku, et kindlasti leitakse Jeesuse teise tulemise kuulutamiseks uusi viise.

„Seitsmenda Päeva Adventistide kogudusel on ainulaadne prohvetlik sõnum lõpuaja Euroopa inimestele,” ütles Kamal, viidates kolmeinglikuulutusele Jeesuse teisest tulemisest Ilmutusraamatu 14. peatükis.

„Ma olen põnevil nende võimaluste suhtes, mis meie käeulatuses on, ja alandlik tõiga eest, et Jumal kasutab meid oma missiooni elluviismiseks,” ütles Kamal. „Meie ees seisab küsimus, kuidas muudab Jumal meie vähemuskoguduse, mida mõjutab ilmalik ühiskond, jõuks, mis muudab kohalikke kogukondi.”

Kamal on viimased seitse aastat töötanud divisjoni misjonisekretärina ja Wiklanderi asetäitjana. Ta sõnas, et vaimulikkuse vähenemine kasvava materialismi kõrval kujutab adventkoguduse jaoks suurt probleemi.

„Võimalik, et esimest korda 1000 aasta jooksul on Euroopa nüüd misjonipõld,” ütles ta.

Kamali sõnul on asjaolul, et Euroopa on protestantliku reformatsiooni sünnikodu aastast 1517 ja nüüd ise misjonipiirkond, suur mõju adventkogudusele.

Raskendav asjaolu on see, et divisjoni territooriumil elavast 200 miljonist inimesest on adventiste alla 0,05 protsendi, mis tähendab, et iga 2385 inimese kohta on üks adventist.

Ülemaailmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson ütles, et me vajame selle piirkonna inimeste tundlikumaks muutmisel uusi meetodeid, et leida teed nende südamesse.

„Me palvetame, et uus president aitaks keskenduda neile väga olulistele igavikulistele teemadele, mis on Seitsmenda Päeva Adventistide kogudusele väga hinnalised,” ütles Wilson.

Wilson ja teised peakonverentsi nõukogu liikmed hääletasid Kamali kandidatuuri poolt Šveitsis toimunud tervisekongressi ajal toimunud kinnisel koosolekul. Kamali nominatsioon esitati 27. juunil TEDi nõukogu poolt. Wilson, kes sellel koosolekul ka ise viibis, ütles, et komitee liikmed moodustasid nimekirja presidendile olulistest omadustest ja täiendasid siis seda nimekirja kandidaatide nimedega.

„Me võtsime aega palvetamiseks,” ütles Wilson. „Palvetasid erinevad inimesed ja meil oli ka vaikse palve aeg. Seejärel nimetasime Raafat Kamali ja palvetasime tema eest.”

Raafat Kamal on 50aastane, sündinud Liibanonis. Enne TEDis töötama asumist 2007. aastal töötas ta ADRAs. Ta on abielus Heidi Kamal Kendeliga, kes on sünni järgi norralane ja ametilt meditsiiniõde. Peres on kaks tütart.

Küsimusele, mis teda inspireerib, vastas Kamal kirjakohaga Nutulaulud 3:22, 23, kus on kirjas: „Seda võtan ma südamesse, sellepärast loodan ma veel: see on Issanda suur heldus, et me pole otsa saanud, sest tema halastused pole lõppenud: need on igal hommikul uued – sinu ustavus on suur!”

„Mind inspireerib igal hommikul teadmine ja kogemus Jumala ustavusest, armastusest, armust ja kaastundest,” ütles Kamal.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat