Lõikust on palju, töötegijaid aga vähe

Avaldatud 25.7.2014, autor Pille Voogla, allikas Meie Aeg

Jeesus andis maa peal elades oma eluga meile eeskuju selle töö kohta, mida on vaja teha Jumala riigi heaks. Ta kutsus inimesi endale järgnema ja kuulutama kõigile head sõnumit päästest. On veel palju hingi, kes vajavad päästmist. „Lõikust on palju, töötegijaid aga vähe.” (Lk 10:2) Kui Jumal kutsub meid endale järgnema, siis tuleb meil teha otsus ja valida, kas alluda Tema kutsele või mitte. Ta kutsub meid igal päeval endale järgnema.

Meile võib tunduda, et me ei ole piisavalt pädevad või meil puuduvad vajalikud oskused ja teadmised Jumala töö jaoks. Me võime aga otsustada anda ennast täielikult Jumalale ja lasta Temal nende hirmudega tegeleda. Ta on oma sõnas öelnud: „Armastuses ei ole kartust, vaid täiuslik armastus ajab kartuse välja, sest kartuses on karistus, aga kartja ei ole saanud täiuslikuks armastuses.” (1Jh 4:18) Ja Ta on meile andnud ka juhtnöörid, kuidas saada täiuslikuks armastuses. „Kuid kes peab tema sõna, selles on tõesti Jumala armastus saanud täiuslikuks. Sellest me tunneme ära, et oleme temas.” (1Jh 2:5)  

Inimestena me oleme nõrgad ja haavatavad, kuid Jumalal on võime kasutada nõrku inimesi ja varustada neid kõige vajalikuga. Tema hoolitseb kõige eest. „Isegi teie juuksekarvad on kõik ära loetud. Ärge kartke, te olete enam väärt kui hulk varblasi!” (Lk 12:7) Jumal on lubanud meie eest hoolt kanda ning meie osa on Teda usaldada.

Teinekord võivad igapäevamured võtta suure osa meie ajast, mistõttu me ei jõua Jumala tööd teha. Kuid Jumal on öelnud, et Tema kinnitab meid. „Seepärast ma ütlen teile: Ärge muretsege oma hinge pärast, mida süüa, ega oma ihu pärast, millega riietuda! Eks hing ole enam kui toidus ja ihu enam kui rõivas? Pange tähele taeva linde: nad ei külva ega lõika ega kogu aitadesse, ning teie taevane Isa toidab neid. Eks teie ole palju enam väärt kui nemad? Aga kes teie seast suudab muretsemisega oma elule ühe küünragi juurde lisada?” (Mt 6:25–27) Ärge muretsege. Jumal hoiab oma lapsi ja hoolitseb nende eest. Muretsemine ei muuda meie elu lihtsamaks, see hoiab meid lihtsalt eemal sellest, mida Jumalal meile pakkuda on. Me oleme nii hõivatud muretsemisega, et ei pane tähele neid õnnistusi, mida Jumal meile pakub. 

Jumal on oma sõnas andnud meile nii palju kinnitusi selle kohta, et Tema hoolitseb meie eest ning meie ei pea olema arad Tema tööd vastu võtma. Ta annab meile kartuse asemel täiusliku armastuse ning hoolitseb meie vajaduste eest. Niisiis võime me julgelt valida Tema töö tegemise.

Ka Jumalaga koos käies tuleb meie elus ette erinevaid sündmusi ja olukordi, millest mõned on meeldivad ja teiste kohta ütleme, et neid me oma ellu ei sooviks. Meie võimuses ei ole muuta kõiki olukordi, mis meie ellu tulevad, küll aga on meie võimuses kontrollida meie suhtumist igasse olukorda. Sündmus ise ei mängigi nii suurt rolli kui meie reageering. Me saame jääda positiivseks ja valida Jumalaga koos käimise igas olukorras või olla negatiivne. Sellest sõltub missuguseks kujuneb meie elu. Meil on võimalus võtta igat olukorda kui õppetundi. 

Ma kutsun teid üles tegema Jumala tööd kogu hinge ja kogu südamega. Tööd on palju ja Jumal kutsub meist igaüht. Ta on meile kõigile andnud erinevad anded ja talendid, kasutagem siis neid Tema töö tegemiseks. 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat