Noortelaager kutsub osalema: Elu on rohkem kui elamine

Avaldatud 14.7.2014, allikas Meie Aeg

17.–20. juulini on kõik noored palutud ja kutsutud adventkoguduse noortelaagrisse Võrumaal Rõuges Aedla talus. Noortejuhi Andres Poolmpuu sõnul on vaja eriliselt palvetada, et laagri sõnum puudutaks noorte südant.

„Põhjus, miks kokku tulla, on eelkõige see, et inimesed võiksid vaimulikult kasvada. Laager on koht vaimulikult kasvamiseks,” ütles Andres, kes meenutas enda nooruspõlvelaagreid just vaimuliku kasvamise kohana. „Mind on viimasel ajal kurvastanud, et me mõõdame noorteüritusi selle järgi, kui äge seal on, mida kihvti tehakse. Kui see on eesmärk, siis me ei suuda seda soovi rahuldada, sest see ei ole meie eesmärk ja meil ei ole sellist eelarvet; seda pakub maailm. Eelkõige on laagris olemise aeg koos Jumalaga olemiseks ja vaimulikuks kasvamiseks, noorte kaaskristlastega olemiseks.”

Noortelaagri moto on sel aastal „Elu on rohkem kui elamine”. Möödunud sügisel toimunud noortepäevade keskmes oli samuti sõnum elu sisukusest – YOLO (you only live once). Andres: „Tahame noortele rõhutada, et maailmas võib tihti olla, et jookseme, rabame, pingutame, aga me oleme laokile jäetud elu poolt. Võib juhtuda, et me läheme läbi elu ilma konkreetse eesmärgita, visioonita. Tahame rõhutada, et elu ei ole lihtsalt koht päikese all, kus on tore tšillida. Igaüks peab endalt küsima, kuhu ma kuulun, millele ma oma elu pühendan, mis ja kes on minu jaoks tähtis, millist rolli mängib Jumal minu elus.”

Noortelaager algab neljapäeval, 17. juulil. Kavas on vaimulikud mõtisklused Mervi Kalmuse ja Aldar Nõmmiku juhendamisel, pakutakse sportimisvõimalusi, lõkkeõhtuid, saunaõhtuid, mõnusat seltskonda, võimalust viibida kaunis looduses... Spordiüritusi viivad läbi Ardo Rosin ja Märt Maurer. Hingamispäeval on laagris ka ristimise jumalateenistus.

Laagrisse saab registreeruda veel teisipäeva, 15. juuli keskööni. Kõigile registreerunutele tagatakse toitlustus, kes pärast registreerumist soovivad veel laagriga liituda, peavad oma toidukorvi kaasa võtma. Ööbimine on telkides. Kes ei lähe autoga, sel on võimalus sõita bussiga Võrru ja edasi organiseeritakse transport laagripaika. Selleks peab eelnevalt ühendust võtma Andres Ploompuuga telefonil 56266279 või e-posti teel: andres.ploompuu@advent.ee. Andres lisas, et transpordi puudumise tõttu ei peaks kindlasti tulemata jääma.

Pärast noortelaagrit seisab noortenõukogul ees noortepäevde korraldamine, mis sel aastal toimuvad Tallinnas. Külalisesinajaga on aga juba kokku lepitud: noortepäevadele tuleb Jonathan Holder Inglismaalt.  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat