Jõgeva koguduse lastelaagrist

Avaldatud 15.7.2014, autor Hele Kulp

8.-10. juulini toimus Jõgeva lähedal Laiusel kolmandat aastat järjest Jõgeva adventkoguduse poolt korraldatav lastelaager. On hea meel, et väike 16-liikmeline kogudus on suutnud juba mitmel aastal pakkuda ümbruskonna lastele huvitavat laagritegevust. Lastele on laager alati meeldinud ja tänavu oli osalejaid juba seitseteist.

Jõgeva laagri firmamärgiks võib pidada meisterdamise töötube, kuhu lapsed heameelega lähevad ja endale asju teevad. Siinkohal tänu tublidele õpetajatele: Piretile Tartust ja kohalikele: Annele, Elile ja Mirjele. 

Teiseks laagri tunnuseks on see, et vaimulik joon läbib kogu laagripäeva alates hommikupalvusest kuni õhtujutuni. Laagri laulikutes on vaimulikud laulud – neid saab laulda nii hommikul päeva alustades kui ka õhtul lõkke ääres. Sel aastal viis hommikupalvused läbi Indrek, piiblitunde pidas Hele ja õhtujutte luges Eli.

Piiblijutud andsid tõuke kogu päeva tegevustele ja mängudele. Esimene päev oli Hea Karjase päev. Pärast piiblijutte Heast Karjasest ja kadunud lambast said lapsed ise lambaid meisterdada ning lambavillasest seepidele ümbriseid viltida. Mängudes oli lammaste peitmist ja otsimist, lammaste kojukutsumist ja muudki. 

Teine päev oli veepäev. Piiblijutt viis laste mõtted Galilea järve äärde, kus Jeesus oma õpilaste eest hoolitses, andes neile suurepärase kalasaagi, ning siis küsis: „Kas sa armastad mind?“ Kaladega oli lastel tol päeval päris palju tegemist: kõigepealt ujusid ujumiskohas päris kalad, siis oleks kokatädi heameelega lõunaks kalasuppi teinud, kui lapsed oleksid tahtnud, ning õhtupoolikul tehti veealusest maailmast nii siidimaali kui ka muid meisterdamisi. 

Kolmas päev oli tänulikkuse päev, piiblijutuks jutustus kümnest pidalitõbisest, kes terveks said, kuid kellest vaid üks tuli tagasi tervekssaamise eest tänama. Pärast juttu olid laste päralt mitmesugused sidemed, et kõik oma ja sõprade „haiged“ liikmed sisse mässida või hoopis muuta ennast muumiaks. Seejärel tuli juba mõelda laagri lõpetamise peale ning kirja panna kõik hea, esiteks head soovid oma kaaslasele ja siis see, mis laagris kõige enam meeldis ja mille eest eriliselt tänulikud ollakse. Üldiselt tänasid lapsed kõige eest, ainuke, mis kriitikat pälvis, oli see, et laager oleks pidanud kestma kauem. Kõigi heade asjade loetelus oli ka hea söök – tänud kokatädi Maimule! 

Laagris olles tundsime end eriliselt õnnistatuna, sest pärast pikka jahedusperioodi oli meile  antud nauditavalt kuum suveilm. Lapsed olid sõnakuulelikud ja tahtlikud Piibliga tutvust tegema. Kui Jumal lubab, siis paneb Indrek laagris kõlanud piiblijuttudest kokku DVD, et teisedki lapsed meie maakonnas ja miks mitte ka mujal saaksid Jeesusega tuttavaks.

Kõige eest tänu Jumalale!

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat