Adventkoguduse president kaitseb taimetoitlust

Avaldatud 21.7.2014, allikas Adventist Review

Ülemaailmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson kaitses Šveitsis toimunud tervisekonverentsil hingamispäevases lõpukõnes taimetoitlust ning väljendas pettumust, et on inimesi, kes peavad koguduse poolt levitatud taimetoitlust fanatismiks.

Ta julgustas 81 riigist pärit 1150 seitsmenda päeva adventkoguduse juhti ja tervisetöötajat, kes teda kuulasid, jagama julgelt Jeesuse-keskset tervisepraktikat, mida nad on õppinud sellel ülemaailmsel tervisekonverentsil – ka siis, kui kogevad oma kodukoguduses vastuseisu.

„Ma loodan, et lähete siit ära täidetuna soovist teada ja olla hoolas selle suhtes, mida sina saad teha: kuulutada Jumala hinnalist sõna,” ütles Wilson.

Konverentsi korraldas ülemaailmse koguduse terviseosakond, konverentsil esitleti teaduslikke tõendeid, mille varal näidati parimaid kaitsevõtteid – tervislik eluviis käsikäes taimetoitlusega ja regulaarne võimlemine – selliste enneaegsete surmapõhjuste suhtes nagu vähk, südamehaigused ja diabeet.

Konverentsi eesmärk on avada igas adventkoguduses kogukonna tervisekeskusi, mis pakuvad Kristuse-keskseid programme, milles on põimunud füüsiline ja vaimulik heaolu. Programmides võiksid olla ka stressijuhtimise kursused, fitness-kursused, suitsetamisvastased algatused.

Wilson õhutas kuulajaid olema oma elustiiliga eeskujuks ja mitte kartma vastuseisu. „Ma tunnen kurbust, kui kuulen kohtadest, kus, kui sa räägid tervislikest eluviisidest, peetakse sind fanaatikuks; kui räägid pühamuteenistusest ja selle täiuslikkusest ja Jeesuse õigusest, peetakse sind veidrikuks; kui sa räägid Jeesuse peatsest tulekust, peetakse sind fanaatikuks; kui räägid Piibli väärtushinnangutest ja prohvetlikult kuulutamise vaimuannist, arvatakse, et kuulud mõnda teise sajandisse. Vennad ja õed, tahan teile öelda: Jumala Sõna põhimõtted ja prohvetlikult kuulutamise vaimuand on täna sama värsked nagu siis, kui need kirja pandi,” ütles Wilson, millele saalist vastati valjuhäälsete aamen-hüüetega.

Adventkogudus ei keela liha söömist, välja arvatud sealiha ja teiste loomade puhul, kes on ebapühadena loetletud 5. Moosese raamatus. Uurimused näitavad, et pea pool Põhja-Ameerika elanikkonnast on taimetoitlased, ent paljud kristlased maailma eri paigus, nagu Lõuna-Ameerikas ja endise NLi riikides, söövad liha.

Pilte konverentsist ja esitatud slaididest ning esinejatest saab vaadata siit

Konverentsil osales ka Eestiliidu tervisetöö juht Alla Nõmmik, kes pani konverentsil kuuldud mõtted kirja blogisse, kus on palju linke erinevatele allikatele.

Kõik (inglisekeelsed) ettekanded konverentsi kodulehel.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat