Nigeeria adventistid tähistavad 100 aasta möödumist esimese misjonäri saabumisest

Avaldatud 31.7.2014, allikas Adventist Review

Nigeeria adventistid üle maailma tähistavad 100 aasta möödumist esimese adventistist misjonäri saabumisest Aafrika mandrile. Sel kuul jõudsid pidustused Briti saartele.

Rühm nigeerlasi ja endisi briti misjonäre kogunes Londoni Watfordi kirikus, et meenutada esimest misjonäri, ameeriklast David C. Babcocki, kes jõudis Nigeeriasse 1914. aasta märtsis.

„Suurejoonelised pidustused algasid Nigeerias selle aasta esimeses pooles ja sealsed inimesed ega juhid arvanud, et pidustused võiksid lõppeda enne, kui me oleme tähistanud ka Inglismaal ja Ameerikas,” ütles Watfordi koguduse liige ja ürituse kaasorganiseerija Kayode Omojola.

„Täna oleme kuulnud mõnest misjonärist,” ütles ta. „Mõnda neist ei ole me varem kohanud, ent nende kaudu on inimesed Kristust tundma õppinud. Mina ise olen misjonäride töö tulemus.”

Praegu tegutseb Nigeerias koguduse suurim kool, Babcocki ülikool, kus õpib pea 8400 tudengit.

Põhja-Nigeeria misjonis on koguduseliikmete arv viimase 50 aastaga kasvanud 3000lt enam kui tänase 100 000ni, ütles Roland Karlman, misjoni laekur. Tema abikaasa, dr Inger Karlman (pildil antakse talle üle kingitus tema töö eest adventhaiglas) töötas kohalikus adventkoguduse haiglas.

„On imeline näha, kuidas Jumal on siin oma tööd edasi viinud,” ütles Roland Karlman pidulikul aastapäevateenistusel.

Nigeeria adventistid tänasid töö eest Briti misjonäre.

„Need olid meid Nigeeria-elu õnnelikemad päevad,” ütles Elizabeth Lethbridge, kes on endine misjonär. Tema hiljuti puhkama läinud abikaasa oli Lääne-Nigeeria misjoni peasekretär ja laekur. „Ka praegu, kui näen linnas nigeerlasi, tuleb minu näole suur naeratus.”

Ayodeji Adesina, kes on Londonis asuva Euroopa ainukese nigeerlaste adventkoguduse pastor, ütles, et kolmanda põlve adventistina on tal suur rõõm õppida endistelt misjonäridelt koguduse ajaloo kohta ja jagada neid kogemusi oma lastega.

„Me oleme kuulnud nende lugusid,” ütles ta. „Nad on käinud kirikutes, kus meiegi oleme käinud. Nad on käinud haiglates, kus meiegi oleme käinud. Inimesed, kes andsid oma elu ja ohverdasid oma kodu mugavused, teevad meid väga alandlikuks.

„On suur rõõm vaadata tagasi ja näha, kuidas Issand on nende 100 aasta jooksul meile rahvana olnud imeline,” sõnas ta.

Videoklippi pidustustest saab vaadata siit

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat