Kuus tingimust, mille alusel valitakse peakonverentsi sessiooni toimumispaik

Avaldatud 4.8.2014, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse juhid ja meeskond koguduse peakorteris korraldavad aina hoogsamalt järgmise aasta 60. peakonverentsi sessiooni, mis on 10päevane üleilmne vaimulik kogunemine ja nõupidamiste jada. Ettevalmistused sessiooniks, mis toimub iga viie aasta tagant, tähendavad ka vastamist erinevatele küsimustele, mis inimestel võivad tekkida.

„Miks näib, et sessiooni toimumispaik asub alati Ameerika ühendriikides?”

Lühike vastus on: sest nii see tavaliselt on.

Pikem vastus hõlmab erinevaid faktoreid, mida toimumispaiga valikul arvesse võetakse.

Tõepoolest, 2015. aasta sessioon toimub Ameerika ühendriikides. Pea 2600 hääleõiguslikku delegaati ja kümned tuhanded külalised saavad kokku San Antonio linnas Texase osariigis. Väljaspool ühendriike on sessioon toimunud vaid kolmel korral: 1975. aastal Austrias Viinis, 1995. aastal Hollandis Utrechtis ja 2000. aastal Kanadas Torontos.

Peakonverentsi sessioon on maailma üks suuremaid usulisi sündmusi ja linna turismiametnikud peavad oma valiku tegema 10 aastat enne ürituse toimumist. Lõplik valik langetatakse koguduse täitevkomitees, kuhu kuulub 330 kogudusejuhti üle maailma.

Sessiooni manager George Egwakhe, kes on adventkoguduse abilaekur, jagas intervjuus nüansse, mille põhjal sessiooni toimumiskoht valitakse.

1. Kohtade arv sisetingimustes peab olema 70 000. Pea 2600 delegaati arutlevad ja hääletavad koguduse korra punktide üle igal hommikul ja pärastlõunal. Õhtuti saab kogu rahvas kuulata kas kahe või kolme divisjoni (divisjone on kokku 13) ettekandeid misjonitöö ja oma territooriumi arengute kohta viimase viie aasta jooksul. Tavaliselt peetakse sessioone jalgpalli- või pesapallistaadionitel. Toimumispaik on täituvuse piiril mõlemal hingamispäeval, mis sessiooni aja sisse jäävad. Iga mõne aja tagant räägitakse sessiooni väiksemaks muutmisest, mis annaks võimaluse seda korraldada ka teistes riikides, aga tõenäoliselt seda niipea ei juhtu. Ka 2020. aasta sessiooni paik on määratud ühendriikidesse – see toimub Indiana osariigis Lucas Oili staadionil Indianapolise linnas.

2. Lähedalasuv konverentsikeskus. Ainuüksi see nõue kitsendab oluliselt potentsiaalsete toimumiskohtade valikut. Paljudes suurlinnades on korralikud sisestaadionid, aga väga vähestes asub sealsamas kõrval konverentsikeskus. „Isegi USAs on selliseid linnu piiratud hulgal,” ütles Egwakhe. Lisaks nõupidamistele korraldatakse sessiooni raames alati üleilmne vaimulik ja misjonitööle pühendatud mess. Koguduse ja toetavad organisatsioonid panevad keskusesse üles oma kioskid ja sellest paigast saab võrgustik, kus uurida uusi võimalusi. Iga päev käib messilt läbi tuhandeid inimesi, kellest paljud töötavad maailma eri paigus misjonitöös ja võtavad sellelt messilt koju kaasa uusi ideid evangeeliumi levitamiseks.

3. Elamistingimused. Sessiooni delegaatide jaoks peab sessiooni toimumispaiga lähedal olema taskukohane hotell. 10päevase sessiooni ajal ei saa delegaadid ja külalised endale lubada iga päev reise läbi linna.

4. Lennukulud. „Lendamine USAsse on suhteliselt odavam võrreldes sellega, kui enamus delegaate peab lendama mõnda teise paika maailmas,” ütles Egwakhe. Euroopa võiks olla üks reisimise sihtkoht, aga seal ei ole linna, mis vastaks eeltoodud nõuetele. Samuti elab enamus sessiooni korraldusmeeskonnast Ameerika ühendriikides, mis tähendab olulist rahalist kokkuhoidu väga paljude osalejate pealt.

5. Toimumiskoha inglisekeelne administratsioon. Üleilmse adventkoguduse ametlik keel on inglise keel. Seega peaks paiga meeskond suutma suhelda inglise keeles alates lausest „Me soovime hinnapakkumist, et korraldada teie ruumides oma üritust.” kuni lauseni „Vabandust, kus on infolaud?”.

6. Viisad. Vastavalt 2014. aasta statistilistele andmetele tegutseb adventkogudus 215 riigis. Sellise eripalgelise perekonna kokkusaamisel on oluline valida paik, mis on ligipääsetav nii paljudele kui võimalik. „Ameerika ühendriigid on väga avatud külalise viisade andmiseks,” ütles Egwakhe.

2015. aasta sessiooni kohta leiad rohkem infot siit.  

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat