Adventkogudus tervitab usuvabaduse voliniku ametisse nimetamist

Avaldatud 5.8.2014, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse juhid tervitavad USA välisministeeriumi otsust nimetada ministeeriumisse usuvabaduse volinik, ametipost on vakantne olnud alates möödunud aasta oktoobrist.

Valge Maja teatel saab rabi David Nathan Sapersteini ametinimetus olema rahvusvahelise usuvabaduse saadik. Saperstein oli USA rahvusvahelise usuvabaduse komisjoni esimene esimees, alates 1999. aastast, ja alates 1974. aastast reformeeritud judaismi tegevuskeskuse direktor ja nõustaja. Ta on ka Georgtowni ülikooli abiprofessor.

Adventkoguduse õigusloome osakonna juht Dwayne Leslie ütles, et ta tervitas seda teadaannet, lisades, et selle ametiisiku ülesanne on jälgida usuvabaduse rikkumist ja diskrimineerimist üle maailma.

„Me oleme rõõmsad, et välisministeeriumi juhtkonnas on taas inimene, kes aitab tegeleda usuvabaduse rikkumise juhtudega üle maailma,” ütles Leslie. „Rabi Saperstein toob endaga kaasa suure kogemustepagasi, me oleme temaga aastate jooksul töötanud erinevate usuvabaduse teemade kallal.”

Adventkogudus kaitseb usuvabadust ja täidab võtmerolli uskkondadeülese Rahvusvahelise Usuvabaduse Assotsiatsiooni (International Religious Liberty Association, IRLA) töös. 2009. aastal esitasid adventkogudus ja IRLA Sapersteini iga-aastasel usuvabadusele pühendatud õhtusöögil rahvusliku auhinna laureaadiks.

Enne Sapersteini töötas välisministeeriumis samal ametipostil Johnson Cook, kes möödunud aastal taandus. Ametipost loodi kongressi poolt 1998. aastal.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat