Rõuges ootab laager poisse, Olustveres tüdrukuid

Avaldatud 6.8.2014, allikas Meie Aeg

Järgmisel nädalal on poisid ja tüdrukud oodatud kahte erinevasse laagrisse: 13.–17. augustil toimub Rõuges Aedla talus kuues poistelaager ja 15.–17. augustil on Olustveres Noorkõivude talus neljas tüdrukute laager.

Kahel laagril on palju ühiseid jooni: lõkkeõhtud, vaimulikud vestluses, mängud, meisterdamised. Poistelaagri korraldaja Allan Randlepp lisas, et neljapäeval on kavas minna Otepää seiklusparki ja igal aastal on hingamispäeviti käidud Võru järve peal. Samuti õpitakse tänavuses laagris ratsutama.

Tüdrukute laagri teema on sel aastal „Uinuv kaunitar” ning aluseks on võetud tähendamissõna kümnest neitsist. Laagris meisterdatakse, mängitakse ja plaanis on minna Olustvere mõisa klaasipuhumistöökotta endale klaasvaasi puhuma.

Küsimusele, miks on poistele ja tüdrukutele vaja eraldi laagrit, vastas Allan nii: „Teistsugune õhkkond on. Mehed käituvad teistmoodi, kui naisi pole ümberringi, poisid ka. Igal aastal on olnud surve, kas tüdrukud ka laagrisse saavad, nii väljastpoolt kogudust kui kogudusest. Oleme poiste käest küsinud, kas kutsume tüdrukuid, vastus on olnud, et ei ole vaja. Ühel aastal käisid tüdrukute laagri osalejad pühapäeval võrkpalli mängimas.”

Anney: „Nad on erinevad, neil on erinevad huvid. Tüdrukute laagris saame rääkida neil teemadel, mis on tüdrukutele meelepärased.”

Mõlemas laagris osalemiseks peab registreeruma, poistelaagri puhul aadressil registreeri.advent.ee ja tüdrukutelaagri puhul annelykaasik@gmail.com. Tüdrukute laagrit toetab rahaliselt Rapla koguduse liige Vladimir, ent osalustasu on siiski 25 eurot. Olustverre saab sõita nii rongi kui bussiga, kui on vaja transpordi asjus läbi rääkida, siis võtta ühendust Annely Kaasikuga. Poistelaagris osalemine maksab samuti 25 eurot, vanematele, kes lapsega kaasa lähevad, osalemine tasuta. Kel on transpordimuresid Rõugesse sõitmisel, võtta ühendust Allan Randlepaga.

Samal nädalavahetusel, 14.–16. augustil toimub veel kolmaski lastelaager –pillilaager Põltsamaa kirikumajas. Lasteorkester esineb reedel Lustivere hooldekodus ja sellest järgmisel nädalavahetusel Soomes.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat