Koguduste liidu nõukogu istungilt

Avaldatud 27.8.2014, allikas Meie Aeg

Möödunud nädala neljapäeval, 21. augustil toimus pärast koguduste liidu töötajate laagrit Pärnu lähedal Jõekääru kämpingus ka nõukogu koosolek. Esimest korda võtsid koosolekust osa ka Ardo Rosin ja Ruslan Karlov, kes nimetati nõukogu liikmeteks maikuu istungil.

Päevakorra esimese punktina esitas peasekretär Jaanus-Janari Kogerman eelmise nõukogu protokolli, mis liikmete poolt kinnitati. Laekurina esitas Jaanus-Janari ka liidu finantsaruande. "Esimese poolaasta kulutused on tehtud eelarve piires, tulude poolelt on kümnise laekumine eelarves planeeritust küll 4,3% suurem, kuid see on osaliselt tingitud erakorraliselt laekunud kümnisest, mida teisel poolaastal ei pruugi tulla. 2014. aasta esimese kuue kuu tulude moodustasid kokku 263 586 eurot," selgitas Jaanus-Janari praegust rahalist olukorda.

Kirjanduse müügiga tegelevatelt inimestelt tuli ettepanek lasta köita kunagised Kirjaliku Piiblikursuse vihikud „Arheoloogia ja Piibel”. Nõukogu kiitis selle ettepaneku heaks ja varsti saab koguduse kirjanduslaudadel ja kirjanduse müüjate kohvrites näha ühtede kaante vahele koondatud õppematerjali. Komplekti hind on üks euro.

Eeloleval õppeaastal alustab Tartu Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris (KUS) õpinguid adventkoguduse üliõpilaste lend. Usuteadust ja kogudusetööd hakkab õppima kuus adventkoguduse liiget. Kuna KUS on erakõrgkool, siis peavad üliõpilased tasuma ka õppmaksu. Suurema osa õppemaksust tasub koguduse liit, maikuus otsustas nõukogu eraldada sel kalendriaastal 5000 ja järgmisel kalendriaastal, mis jääb jooksva õppeaasta sisse, samuti 5000 eurot. Üliõpilane ise peab tasuma 25% liidus kehtivast palgamäärast, mis praegu on 212,50 eurot.

Möödunud nõukogu istungil otsustati eraldada Tartu kiriku suure saali akende vahetamiseks 6000 eurot, üleeestilisel annetusel koguti samaks otstarbeks 2882,48 eurot. Liidu nõukogu otsustas akende restaureerimist toetada kuni 13 200 euroga. Praeguse seisuga on saadud üks hinnapakkumine, mis võeti ka eraldatava summa aluseks.

Koguduste liidu nõukogu järgmine istung on 24. septembril.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat