Jumala armastus ületab kõik

Avaldatud 30.9.2014, autor Pille Voogla, allikas Meie Aeg

Jumala armastus on kõige võimsam jõud siin maailmas. Tema armastas meid, inimesi, juba enne meie loomist. Tema tunneb meid kõige paremini, kuid vaatamata sellele, armastab meid ülirohkesti. Temal oli juba enne meie loomist valmis lunastusplaan, et olla koos meiega igavikus. See on armastus, mis ei otsi oma, vaid teiste kasu. 

Inimkonna ajaloos ja ma usun, et ka iga inimese isiklikus elus on olnud aegu, mil Jumalal oleks olnud nii palju võimalusi meid mitte armastada, kuid Ta tegi seda ikkagi. Vaatamata kõikidele meie vigadele, armastab Ta meid väga. Kuigi me ei ole täiuslikud ja eksime, on Ta siiski alati meie kõrval. 

Me ei saa teha midagi, et Jumala armastust ära teenida. Me ei saa seda teenida oma heade tegude tegemise või halbade tegude tegematajätmisega. Mitte miski ei saa suurendada ega vähendada Jumala armastust meie vastu, see on alati muutumatu. 

Minul tuleb ette, et ma ikka eksin, aga Jumalas on mul kindlus, et pärast iga eksimust armastab Tema mind ikka sama palju. Tema armastus minu vastu ei muutu. Ma ei pea kartma, et Ta võtab oma armastuse minult ära. Tema armastus on alati minuga ja just selle pärast ei taha ma Teda kurvastada oma halbade tegudega, vaid tahan pidada kinni tema käskudest. Kuna ma ju tean, et need käsud on vajalikud minu heaolu jaoks. 

On päevi, mil tunneme ennast väga räbalalt oma pattude pärast, kuid see ei muuda Tema armastust meie vastu. Meil on alati olemas kindlus, et Ta armastab meid. Me saame alati tõusta püsti ja öelda: „Anna andeks, Jumal, ma tahan edasi minna koos Sinuga! Aitäh, et Sa armastad mind nii palju.”

Hetkedel, kui me ise ennast ei armastanud, siis Tema armastas meid ikkagi. Jumal, ma tänan sind, et Sa armastad mind alati. Ka kaasaegne USA kristlik muusik Chris Tomlin on öelnud: „Sa ei saa Jumala armastust ära teenida, Sa ei saa Jumala armastust kaotada ja kogu universumis ei ole mitte midagi nii võimsat kui Tema armastus”. 

Jumala armastus on mul alati olemas. See on muutumatu. See annab mulle kindlustunde. Küll aga ei tähenda veel, et ma oleksin automaatselt ka päästetud. Kuigi Jumal armastab lõputult, on ta ka täiuslikult õiglane ning tema õiglus on see, mis teeb vahet heal ja kurjal. Vaatamata meie valikule kas hea või kurja poole, armastab Jumal meid ikkagi. Ta armastab igat inimest väga eriliselt, kuid Ta vihkab pattu ning patt saab õiglase karistuse. Igaüks peab tegema otsuse, kas Ta tahab võtta vastu Jumala armastuse oma südamesse ja seda teistega jagada või mitte. 

Isegi kui sulle ei meeldi see, mida peeglist näed, siis tea, et Jumal armastab sind. Ta on alati sinu kõrval, Ta ei lahku mitte kunagi. Tema sirutab alati oma käe, et sind tagasi kutsuda, sest Ta armastab sind nii väga. Tema jaoks oli mõte sellest, et sind ei ole Temaga igavikus, nii õudne, et Ta saatis oma poja sinu eest surema. Ta tegi kõik, mis Tema võimuses, et sind päästa. Ning ei ole midagi, mis suudaks sind lahutada Tema armastusest. „Ei kõrgus, ei sügavus ega mis tahes muu loodu suuda meid lahutada Jumala armastusest, mis on Kristuses Jeesuses, meie Issandas.” Rm 8:39 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat