Adventkoguduse tervisetöö juht kiidab WHOd suitsiidialase raporti eest

Avaldatud 22.9.2014, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse terviseametnikud kiitsid Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) organisatsiooni esimese suitsiidiraporti eest, mis on osa globaalsest rahvaterviseagendast ja milles on statistilisi andmeid ja ka tegevuskava enesetappude ennetamiseks.

„Me peame sellest rääkima, me peame inimestele avatud olema, et nad näeksid kogudust turvasadamana, nii et kui nad tunnevad lootusetust, saavad nad tulla ja leida lootuse Jeesuses Kristuses, ning uuenenud eesmärgi,” ütles Landless. „See ongi meie kui koguduse mõte.”

Landless sõnas, et koguduseliikmed ja juhid saavad toetada, teadvustades depressiooni, olles eeskujuks tasakaalustatud eluviisiga ja innustades inimesi tervislikumale elule, ühtlasi loobuma alkoholist, et säilitada hea vaimne tervis ja saavutada emotsionaalne heaolu.

Möödunud nädalal avaldati raport WHO peakorteris Genevas, adventkogudust esindas viieliikmeline delegatsioon, mille juht oli Landless. Teised liikmed olid Inter-Euroopa divisjoni tervisejuht Valerie DuFour, Šveitsi La Lignière Clinic'u meditsiinidirektor dr Bernard Davy, Loma Linda ülikooli psühhiaatriaprofessor dr Carlos Fayard ja Loma Linda ülikooli dekaan Beverly Buckles.

WHO raport pealkirjaga „Suitsiidi ennetamine: globaalne imperatiiv” kirjeldab end kui „ülemaailmset teadmistebaasi suitsiidi kohta ja juhtnööride kogumit valitsustele, poliitikate koostajatele ja olulistele sidusrühmadele”, see sisaldab tõenduspõhist tegevusplaani, mille riigid saavad võtta aluseks enda kontekstis ja kättesaadavate vahendite taustal.

„Õigeaegse ja efektiivse tõenduspõhise sekkumisega, ravi ja toega saab nii enesetappe kui enesetapukatseid ära hoida,” ütles oma avalduses WHO peadirektor Margaret Chan.

Adventkoguduse tervisetöö osakond oli ainuke osuorganisatsiooni delegatsioon, kes WHO suitsiiditeemalise raporti avaldamisel osales. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat