AKELi nõukogu istungilt

Avaldatud 29.9.2014, allikas Meie Aeg

Möödunud kolmapäeval, 24. septembril kogunes Tartus koguduste liidu nõukogu. Nõukogu koosoleku avas palvusega liidu esimees Ivo Käsk, kes luges Pauluse mõtteid Kirjast roomlastele, milles Paulus kutsub üles püsivusega otsima seda, mis on Jumala tahtmine, mis on hea ja Talle väga rõõmustav. Ivo tsiteeris ka Ellen White'i, kes kirjutas liidu juhtidele, et nad saavad kanda oma koormat edukalt, kui nad palvetavad, usuvad ja usaldavad Jumalat. On vajadus suurema isikliku vastutuse, palju enama mõttetöö ja planeerimise ning vaimujõu järele Issanda töös. See omakorda „laiendab mõistuse võimeid ja annab teravama taibu selles, mida teha ja kuidas”, kirjutas Ellen White.

Ühe päevakorrapunktina andis kirjastusosakonna tööst ja plaanidest ülevaate osakonna juht Jaanus-Janari Kogerman. Kirjastusvaldkonnas on tulevaks, 2015. aastaks, plaanis välja anda Eesti koguduseliikmete kogemuste ja vaimulike mõtete hommikvalveraamat. Uue aasta misjoniraamat, mis ilmub aprillis misjonipäevaks, kannab ingliskeelset pealkirja „Health and Wellness” ning keskendub tervislikele eluviisidele.

Järgmisel aastal tähistab kogudus Ellen White'i 100. surma-aastapäeva, sellega seoses pannakse suuremat rõhku tema teoste avaldamisele nii meil kui mujal. Eesti keeles ilmub raamat „Lunastuslugu” ja kordustrükk raamatust „Viimaste päevade sündmused”, samuti on plaan avaldada e-raamatuna „Kuulutus noortele”. Samuti võeti vastu otsus kirjastada väikseformaadiline mõtteterade ja piiblitekstidega kinkeraamat ning lähiajal on ilmumas veel tervet Piiblit hõlmav värvipiltidega raamat lastele ning kordustrükk raamatust „Seitsmes Päev”.

Kogudustesse on jõudmas ka venekeelne raamat „Elu täis rõõmu”, mis Suure Lootuse projekti raames on mõeldud koguduseliikmetele ja huvilistele meie põhitõdedega tutvumiseks. Eestikeelne raamat sai väga sooja vastuvõtu ning on tänaseks kahjuks otsas.

Nõukogu andis ka volitused allkirjastada Võru vana kogudusemaja (Jüri tn) müügileping ning praeguseks on maja ka müüdud.

Nõukogu vaatas üle koguduste remondi- ja ehitusprojektide vajadused. Sel sügisel vahetatakse välja Tartu kiriku suure saali aknad, tehakse sanitaarremonti nii Haapsalu kiriku kui Tallinna kiriku korteris.

Nõukogu laual oli ka esimene ettepanek liidu tegevjuhtkonna laiendamiseks. Liidu tegevjuhtkond on hetkel kaheliikmeline, koosnedes esimehest ja peasekretär-laekurist, kel mõlemal on lisaks ka pastoriülesanded koguduses. Nõukogu valis ametisse liidu esimehe abi, kes tegutseb ka tegevjuhtkonna liikmena. Esimehe abiks valiti Andres Ploompuu.

Koguduste liidu nõukogu järgmine koosolek on 22. oktoobril.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat