Ida-Ukrainas rööviti osasaamisjumalateenistuse ajal koguduse pastor

Avaldatud 30.9.2014, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse Ukraina unioon teatas, et laupäeval, 27. septembril, kui Donetski oblasti Gorlovka linna koguduse palvemajas oli käimas osasaamise jumalateenistus, astusid sisse kamuflaažvormis relvastatud mehed. Gorlovka linn on niinimetatud Donetski rahvavabariigi kontrolli all. Mehed katkestasid jumalateenistuse ja käskisid palvetajatel laiali minna. Pastor Sergei Litovtšenkol kästi palvemaja kinni panna, ta toimetati ühte nende autodest ja viidi teadmata suunas.

Jumalateenistuse katkestanud mehed õigustasid oma tegevust sõnadega, et „see on õigeusklik maa ja siin ei ole kohti erinevatele sektidele”. Kui usklikud küsisid, mis alusel nad niiviisi toimivad, ja palusid näidata dokumente, vastati neile, et „see ei ole teie asi”.

Idamisjoni juhtkond püüab selgitada välja, kus asub koguduse pastor. Ida-Ukraina naaberuniooni, Lääne-Venemaa uniooni liidu avalike suhete ja usuvabaduse osakonna juht Vassili Nišik ütles, et tema asukoht ei ole teada, samuti ei teata, mis temaga on tehtud. „Palun palvetage tema eest,” seisab Nišiki Facebooki-seinal.

Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus on Ukrainas ametlikult registreeritud protestantlik kogudus. Kogudus osutab heategevusprogrammi „Ida ingel” vahendusel abi riigi elanikkonnale ning relvakonflikti tõttu kannatanutele riigi idaosas. Koguduseliikmed koguvad toiduaineid, riideid, esmaabitarbeid ja viivad kannatada saanud elumajades läbi parandustöid.

Üleilmse adventkoguduse usuvabaduse osakonna juht John Graz ütles, et pastori röövimine tekitab suurt muret ja et ta on imestunud, miks peaks keegi ründama pastorit.

„Meie kogudus on nii Venemaal kui Ukrainas ametlikult tunnustatud ja me ootame, et meie liikmeid ning pastoreid koheldaks Ida-Ukraina võimude poolt austusega,” ütles Graz eile. „Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus ei osale poliitikas ja me ei mõista, miks kogudust rünnati.”

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat