Evangelismi kõrghetked sel aastal: surfipastor, kliinikud, kirjandusevangelism

Avaldatud 13.10.2014, allikas Adventist News Network

Koguduse esindajad maailma eri paigust jagasid oma paikkonna edulugusid ja algatusi, kuidas jõuda maailma suurlinnade mitteusklikeni: räägiti pastorist, kes tunnistab usust oma surfilaual, ja tervisekeskusest, mida külastavad tuhanded inimesed.

Neist algatustest anti aru aastakoosoleku evangelismi ja tunnistamise raportis.

Paljud evangeeliumi levitamise jõupingutused kandsid eelmise aasta peamist teemat: kuidas levitada evangeeliumi suurlinnades, kus on miljoneid mitteusklikke.

„Meie divisjoni ees on hiiglaslik väljakutse, aga me usume kindlalt, et see on Issanda töö,” ütles Põhja-Aasia-Vaikse ookeani divisjoni president Jairong Lee. Aasias elab 60% maailma rahvastikust ja vaid 4% neist on kristlased.

Lõuna-Aafrika-India ookeani divisjonis, kuhu kuuluvad Kaplinn ja Luanda, viidi evangeeliumiprogramme läbi 1682 linnas ja 500 neist juhtisid lapsed, kellest mõned olid vaid 6aastased. Selle tegevuse tulemusena loodi 686 uut kogudust ja kõrged valitsusametnikud võtsid omaks tervisesõnumi.

Ameerika Ühendriikide esindajad jagasid kogemusi mõlemalt rannikult, ka NY13 tegevustest New Yorgis ja suuremõõtmelisest tervisetööst Californias.

NY13 on mitmetahuline evangelismiprojekt, mille tulemusena on moodustatud 64 uut koguduse ettevõtet New York City's. Järgmisel aastal viiakse sarnane projekt läbi ka Uus-Inglismaa liidus ja Kirdeosa liidus, see kannab nime Compassion Boston.

Põhja-Ameerika divisjoni president Dan Jackson võttis videoesitluses kokku 3päevase tervisemessi Bridges to our Community Oaklandis San Fransiscos. Messil teenis pea 3000 inimest ja vabatahtlikke tuli appi kogu osariigist.

Praegu käivad ettevalmistustööd terviseevangelismiks Edela liidus, et valmistuda 2015. aasta peakonverentsi töökoosolekuks Texases.

Lõuna-Aasia divisjon on pannud rõhku sellele, et julgustada koguduseliikmeid kaheks-kolmeks kuuks töötama kirjandusevangelistidena enda kogukonnas.

Lõuna-Ameerikas on uuendusliku viisi evangeeliumi levitada välja mõelnud São Paulo surfarist pastor, kes peab piiblitunde oma surfilaual – lugedes veekindlat Piiblit.

Mitte kõik meetodid ei põhine otse inimesele kuulutamisel. Rumeenia ajakirja Semnel Timpului (Signs of the Times) toimetaja Norel Iacob selgitas, et parim viis jõuda peavoolukuulajaskonnani on „kirjutada kõige olulisematest uudistest ja sündmustest piibellikust vaatenurgast”. Ajakirja veebikülg on tema sõnul äärmiselt populaarne, lugejate seas on ka Rumeenia endine president.

Ida-Kesk-Aafrika juhid on keskendunud avalikele üritustele, kus andekad noored esinevad suurlinnade tänavatel, see äratab möödakäijate huvi, ütles selle piirkonna esimees Blasious Ruguri. Inimesed jäävad seisma, et kuulata, seejärel uurivad, kes need lauljad on. „Noored lauljad kingivad inimestele raamatuid „Tee Kristuse juurde”, „Suur võitlus”, „Ajastute igatsus”.

Viimase aja seminaridega on kogudusega liitunud pea 34 000 inimest ja rajatud on 104 uut kogudust paikades nagu Rwanda, Tansaania ja Burundi.

Iirimaal on keskendutud inimeste vajaduste rahuldamisele, ütles Janos Kovac-Biro, divisjoni Põhja-Euroopa evangelismi koordinaator. „Me leidsime inimesi, kel on perekondlikke vajadusi, majanduslikke raskusi, terviseprobleeme ja hariduslikke vajadusi, samuti on probleeme laste eest hoolitsemisel.

Esitluste vahele rääkis peakonverentsi asepresident Mark Finley (pildil kõnealuse Piibliga) ühe loo, mis peaks julgustama piirkondade tööjuhte mitte kaotama usku.

Hoides käes vana pruuni värvi Piiblit, jutustas Finley ühest väikegrupi kogunemisest 70 aastat tagasi Bucaramangas Colombias. Ühel hetkel astusid majja võõrad inimesed eesmärgiga adventistid tappa. Peamine sihtmärk oli abielupaar, kelle kodus koguneti. Pärast seda, kui mees oli tapetud, tõsis naine oma poja aknast välja ja andis ühe inimese kätte. Seejärel ta tapeti.

Poiss kasvas meheks ja ta hakkas 70ndates eluaastates tundma huvi oma mineviku vastu. Ta läks Robert Costa evangeelsele seminarile ja sai ristitud.

Sel seminaril osales ka tema vanemad tapnud mehe poeg ja ka tema ristiti.

Mõlemad mehed on veennud oma perekondi liituma adventkogudusega. 15 adventisti kogunemine Bucaramanga kodus on kasvanud koguduseks, mille liikmeskond on 20 000 inimest. Finley käes olnud Piiblil olid ka vereplekid – see kuulus tolle mehe vanematele 70 aastat tagasi.

Pilte ja esitluste slaide aastakoosolekust saab vaadata siin

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat