Kutse noortepäevadele Tartus

Avaldatud 15.10.2014, allikas AKELi noorteosakond

Vana Testamendi aegne usk oli iisraellaste jaoks kollektiivne usk. Jumala rahvas oli Jumala rahvas. Ja sellepärast olid nende jaoks erakordselt olulised iga-aastased usupühad Jeruusalemma templis, mis andsid neile võimaluse tunda tõelist õlatunnet ja üheskoos rahvana Jumalat kiita ja tänada. Meie oleme oma usus palju individualistlikumad, aga ometi on meilgi võimalusi, et teinekord üheskoos kokku tulla ja Jumalat teenida. Üheks suurepäraseks võimaluseks seda teha on koguneda noortepäevadele. See on justkui meie vaste vanadele iisraellaste kogunemistele, kus keegi ei pea tundma, et ta on oma usus ja elus üksinda, vaid kus kõik noored (ja ka vanemad osavõtjad) võivad taas saada indu usukaaslaste seltsist ja ühistest eesmärkidest.

Selleaastased noortepäevad toimuvad juba õige varsti – 24. ja 25. oktoobril Tartus. Meie noorte päralt on kaunis Salemi kirik, kus toimuvad jumalateenistused nii reede õhtul kui ka laupäeval. Sellel aastal tahame taas eriliselt keskendada oma pilgu Jeesusele, „meie usu alustajale ja täidesaatjale” (Hb 12:2), tahame mõtelda selle peale, mida see noor ja radikaalne juudi rabi mööda tolmuseid Palestiina teid kõndides rääkis ja mida need sõnad Tema jälgedes käivatele inimestele tähendasid ja endiselt tähendavad. Jonathan Holder on üks noor inglise pastor, kes koos meiega Jeesuse jälgedes käib ja kes püüab Tema sõnu nende kahe päeva jooksul lahti mõtestada. Lisaks sellele saame ka praktiliselt kogeda Tema jälgedes kõndimise tunnet, kui meil on laupäeva lõunal võimalik erinevatel viisidel jagada Jeesuse armastust Tartu linna elanikele. Ning loomulikult ei puudu noortepäevadelt ka tavapärane sotsiaalne aspekt, kui kokkutulnud saavad üheskoos laulda ja palvetada, nautida noorte poolt ette valmistada etteasteid, vajadusel kõneleda pastori või nõustajaga, üheskoos jagada toidulauda ja lihtsalt vanade sõpradega aega veeta.

Julgustame kõiki – ennekõike noori, aga ka vanemaid inimesi – noortepäevadele registreerima, sellest oma sõpradele rääkima ja järgmisel nädalavahetusel Tartusse tulema. Ikka selleks, et me Jumala rahvana võiksime ühiselt Tema jälgedes kõndida.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat