Kahe päeva jooksul tapeti adventkoguduse pastor ja kogudusevanem

Avaldatud 29.10.2014, allikas Adventist Review

Eelmisel nädalal tapeti Guatemalas ja Filipiinidel adventkoguduse pastor ja kogudusevanem. See tõmbas taas tähelepanu ohule, milles koguduse töölised selles regioonis töötavad.

Maskides mõrvarid ründasid 54-aastast pastorit Noe Gonzalest (pildil) ja tema abikaasat 23. oktoobril, kui nad olid teel koju evangeelselt seminarilt, mida peeti Ida-Guatemalas Hierbabuena linnas.

Gonzalest tulistati neli korda, tema abikaasat Oraliat tabas kuul peapiirkonda ja ta jäeti maha, arvates, et ta on surnud. Oralia viidi haiglasse ning neli tundi hiljem kirjutati ta sealt välja.

Päev enne seda avasid relvastatud mehed tule kuue inimese pihta, kes valmistusid teekonnaks teise külla, tappes tulistamise käigus 29-aastase kogudusevanema Ramil Ansong ja tema 50-aastase isa Jose. Kohaliku meedia teatel põgenesid teised neli inimest, nende seas pastori ema, ega saanud haavata.

Politsei on algatanud juurdluse mõlema rünnaku kohta, kuid tapmise motiiv ei ole teada. Rünnakud adventpastorite suhtes on harvad, ent mitte olematud.

Üleilmse adventkoguduse pastoraalse ühenduse asesekretär Derek Morris: „Meid kurvastavad sõnumid rünnakutest adventkoguduse töötajate suhtes. Sellisel raskel ajal leiame lohutust Jeesuse sõnadest Matteuse 5:10: „Õndsad on need, keda õiguse pärast taga kiusatakse, sest nende päralt on taevariik.””

„Me palvetame pastorite ja kogudusejuhtide pärast ning oleme mõtetes nende perekondadega, kes on kannatanud,” lisas Morris.

„Me soovime, et te elaksite iga päev Jeesuse ligiolus, nii et te oleksite valmis igasugusteks intsidentideks, millega te võite iga päev silmitsi seista,” ütles adventkoguduse Guatemala koguduse president Guenther Garcia läkituses riigi 117 pastorile. „Ärge laske õelusel, ebaõiglusel ja kõlvatusel, mida te enda ümber näete, end julgusetuks muuta sel hea päästesõnumi kuulutamise teel.”

Gonzales oli neljas viimase 33 aasta jooksul Guatemalas tapetud adventpastor.

Ta oli ka varem surmaähvardusega kokku puutunud. Aasataid tagasi kaitses ta vapralt kohaliku misjonipõllu esimeest pastor Jaime Torrest, keda rühm vihaseid põlisrahva liikmeid ründas ja peksis ning vangistuses hoidis.

Hingamispäeval, 25. oktoobril osales Gonzalese matusel sadu koguduseliikmeid.

Gonzales sündis 22. juulil 1960. aastal Japalas Guatemalas, teda jäävad leinavama naine ja kolm täiskasvanud last.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat