Novembri Meie Ajas

Avaldatud 30.10.2014, allikas Meie Aeg

Nagu igal aastal, nii võtab selgi aastal suure osa novembri ajakirjast enda alla palvenädala materjal. Palvenädal algab hingamispäeval, 1. novembril ja kestab 8. novembrini; igaks päevaks on loengud nii lastele kui täiskasvanutele. Tänavune teema on „Vaid Kristuse meetod”. Palvenädala sissejuhatuses kirjutab üleilmse koguduse president Ted N. C. Wilson: „Kristust huvitas terviklik inimene – füüsiliselt, vaimselt, sotsiaalselt ja vaimulikult. Ta soovib, et meie suhted Temaga oleksid head ja meie teenimine inimeste seas armastav ja hoolitsev. Jeesus teenis inimesi seal, kus nad olid: linnades, külades, teekonnal, kodudes, kaevude ääres, isegi ristil. Ta ei kartnud minna edasi, kui kuskil oli hing, kes vajas päästmist.”

Palvenädala viimase loengu materjal on võetud Ellen White'i tekstidest: „Vaid Kristuse meetod tagab inimesteni jõudmisel tõelise edu. Päästja seltsis inimestega kui see, kes soovis neile head. Ta näitas nende vastu üles osavõtlikkust, rahuldas nende vajadusi ja võitis nende usalduse. Siis ütles Ta neile: „Järgige mind.”” See tsitaat 8. novembri loengust läbib punase joonena kõiki selle aasta materjale.

Selle kuu Meie Ajas nimetame 13 aastat Lasteka nime all ilmunud lastelehe ümber Silmateraks – Silmatera nime kandis 1990ndatel Anne Vahtramäe eestvedamisel ellu kutsutud lasteleht. Nüüd on ring täis saanud ja ilus nimi taas kasutusele võetud. Tere tulemast lugema Silmatera!

Terviserubriigis tutvustab Helin Kalmus meile vitamiinide maailma. „Vitamiinid on heterogeensed bioaktiivsed madalmolekulaarsed orgaanilised toitained, mida inimorganism vajab väikestes kogustes, mida enamasti ei sünteesita inimese keharakkudes, mistõttu enamik neist saadakse vaid toiduga.” Kui te tahate teada, mida see lause eesti keeles tähendab, siis haarake novembri ajakirja järele.

Tiina Iskala arvutab Kasvamise rubriigis jumalike numbritega. Lahendused ei ole päris tavapärased.

Eha Lobjaka eestvedamisel on kokku pandud järjekordne Kogemuste kotike, milles Kristel Stamm jagab oma vastolulise aasta kogemusi ja nendega seotud tundeid ning mõtteid.

Aino Ormus jätkab kadunud lamba lugu, mis seekord lõped tõdemusega: „Meie, Jumala universumikarja kadunud lambad, oleme ju ka mitmesugused, erivärvilised oma iseloomult

ja mõtteviisilt. Jumal kohtleb oma armastavas tarkuses meid kõiki just meile vastuvõetaval ja sobival viisil.”

Ajakirja viimases rubriigis, Epiloogis, jõuame koos Madis Ploompuuga keskkoolist ülikooli – seekordne epiloog on jätk oktoobris alustatud loole.

Ajakiri Meie Aeg jõuab kogudustesse 1. novembril, selle üksiknumber maksab 1,5 eurot. Ajakirja saab tellida advent.ee e-poe ja Eesti Posti kaudu. E-poest saab osta ka pdf-formaadis ajakirja – tore võimalus kõigile neile, kes elavad Eestist kaugel.

Järgmine Meie Aeg ilmub 13. detsembril.

Palvenädalaloenguid saab lugeda ka siit

Jaga Facebookis
Lingid
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat