Naisteteenistuse seminar Riias

Avaldatud 2.11.2014, autor Liivi Sommer

11.–12. oktoobril toimus Riias Balti uniooni naisteteenistuse seminar, mille viis läbi Clare Sanches-Schutte, Trans-Euroopa divisjoni naisteteenistuse osakonna juht, päevakorras oli huvitavate teemade seas loeng „Kuidas õppida Piiblit”.

Jumal soovib meiega sõprust. Ta soovib osaleda meie elus. Meie usuisad viibisid Jumalaga palju aega. Sageli kuulame ja peame tähtsaks, mida räägivad teised inimesed Jumalast. Meile on tähtis isiklik piibliuurimine. Selleks on vaja konkreetset aega. Tihti tekib küsimus, kui kaua, millal ja kui tihti on vaja lugeda Piiblit. Alusta kas või 15-minutiliste lugemistega. Hiljem lugemise aeg paratamatult pikeneb. Oluline on, et lugemiseks on konkreetne aeg ja vaikus. Et mitte tähelepanu kõrvale tõmmata, oli Ellen White'i lugemistoas oli väga minimalistlik sisustus. Laual oli Piibel, kirjutusvahend ja paber. Seminari läbiviija Clare andis soovituse: „Olge vabad ja rahulikud. Lugege 4 minuti jooksul Piiblit ja mõtisklege loetu üle 2 minutit ning kirjutage üles, mis mõtted teil tekkisid. Järgmise 4 minuti jooksul palvetage selle pärast, kuidas loetut oma elus realiseerida. Kui hommikul ärkate, jääge pidevalt Jumalaga. Paljud loevad Piiblit ja ei saa midagi. Vaja on kontsentreeruda, alles siis tunneme sidet Jumalaga.

Väga oluline on, et alluksime Jumala juhtimisele ja oleksime loetu suhtes vastuvõtlikud. Häälestame oma meeled Jumala Sõna vastuvõtmisele, et see oleks hea pinnas, kuhu seeme langeb. Ära tee seda paha tujuga ning ära ole samal ajal hõivatud teiste kohustustega. Me valame vett mitte täis ega määrdunud klaasi, vaid puhtasse ja tühja klaasi. Jumala Sõna vastuvõtmiseks tuleb pinnas ette valmistada. Loetu üle saab mõtiskleda kõikjal ning elus hakkavad toimuma muutused.”

Teine teema, mida seminari läbiviija käsitles, oli „Väärtuslik naine”. Inimene vajab kõrgemat enesehinnangut. Ärge laske saatanal end alandada. Te olete loodud ainulaadseks. Kui me näeksime end meie Peremehe silmadega, leiaksime oma unikaalsuse. Jumal on loonud meid eesmärgiga. Jumal on loonud meid võitjateks. Jumal ei oota meilt hõbedat ja kulda, sest seda meil pole. Ta ootab, et me annaksime teistele seda, mida Ta on meile andnud. Meid on loodud igavese elu jaoks. Peame peast heitma ebaedu valemid. Me võime teha valiku mõtetest, mida võime oma meeltesse ligi lasta”. Clare rõhutas: „Ärge andke hetkekski alla. Jumal võib muuta ebaedu eduks. Kui pöördume igal hetkel mineviku poole, muutub ka meie tulevik minevikuks. Jeesuse tugevuse tingimuseks oli Pühakirja tundmine.”

Suhtlemine Jumalaga hoiab ära negatiivsed emotsioonid. Tema võib anda rõõmu ja meie eest hoolitseda. Tema võib täita igat meie vajadust, võib lohutada ja anda enesekindlust. Tähtis on leida aeaga suhtlemiseks Jumalaga. Üks 19 lapsega kitsastes tingimustes elav naine leidis iga päev aega olla 1 tund Jumalaga. Selleks ta istus toolile ning heitis rätiku üle pea, et ennast ümbruskonnast välja lülitada. Clare kutsus üles: „Olge naised, et kasutada oma talente, emad, et kasvatada oma peret. Abikaasad, täiustage oma elu, et oleksite parimad abikaasad, arendage enda omadusi! Kasutage seda potentsiaali ja andeid, mis teile on antud! Jumala jõus suudad sa kõik! Täienda end ja saavuta rohkem! Kurb, kui sa alles hiljem mõistad, et oled oma võimalused mööda lasknud minna. Tegute nii nagu oleksid kõige erilisem!”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat