Rõõmus kristlane

Avaldatud 22.11.2014, autor Pille Voogla, allikas Meie Aeg

Viimasel ajal olen palju reisinud ja kolinud ning seetõttu olen pidanud tavapärasest rohkem oma asju kokku ja lahti pakkima. Iga kord, kui istun jälle oma kohvri otsas ja üritan kogu oma maist vara kohvritesse pressida, olen hakanud mõtlema, kuidas ma saaksin hakkama vähema hulga asjadega. Mul ei ole vaja asju, et olla õnnelik. Selleks, et tõeliselt õnnelik olla, on mul vaja, et mu suhted oleksid korras. Kõige tähtsam suhe – minu suhe Jumalaga ning seejärel suhted kaasinimestega. Suhted perekonna, lähedaste, sugulaste, sõprade, tuttavate, töökaaslaste ja kõigiga, keda ma oma teel kohtan. Iga inimene on Jumala imeline meistriteos ning igaühelt on minul midagi õppida. Inimene, keda ma kohtan, on kindlasti minust mingis valdkonnas targem, kindlasti on mul temalt midagi õppida. Suhted on igavesed, asjad vaid üürikeseks.

Iga kord astu oma teekonnal üks samm kaugemale kui eelmisel korral. Nii õpid igal korral jälle midagi uut. Ela põnevusega! Õpi tundma rõõmu Jumala imelisest loomingust, mida enda ümber igal päeval näed. Ka kõige väiksemad detailid on Tema poolt loodud. Õpi käima oma kodukohas ringi nagu turist ja imetle selle ilu. Tunne huvi kõige vastu, mis sinu ümber on. Reisi! Avasta uusi, imelisi paiku, ilusat loodust ja vaatamisväärsusi. Pane igal päeval oma lootus Jumalale ja luba Temal ennast juhtida. Tema on Tee ja Tõde ja Elu ning ilma Temata ei ole sündinud midagi. Ole rõõmus kristlane ja lase sellel välja paista. 

Kuula oma südame häält, just seda vaikset Püha Vaimu häält, kes sinuga räägib. Ära lase muredel end alla suruda, vaid võida sina kuri ära heaga. Palveta lakkamatult. Täna Jumalat alati, kõige eest! Palveta igal päeval oma lähedaste eest! Ära ole enesekeskne. Ära ole uhke! Säilita siirus ja lapsemeelsus! Ära lase mitte millelgi ega mitte kellelgi tulla Sinu ja Jumala vahele! Armasta oma Jumalat kogu südamega ja teeni Teda alati!

Anna endast alati parim, kõiges, mida sa teed. Tee seda, mida sa armastad! Keskendu positiivsele ja otsi kõiges ja kõigis midagi head, mida märgata ja ära märkida! Ära lase väikestel asjadel muutuda liiga tähtsaks! Pane alati Jumal oma elus esikohale, siis püsivad prioriteedid paigas. Ära anna kunagi alla. Võimatu on takistada inimest, kes ei anna kunagi alla. Unista suurelt! Püüdle oma unistuste poole! Naerata! Ole rõõmus!

Ära võta liiga tõsiselt teiste inimeste arvamust! Usu, mida Jumal sulle ütleb. Sa oled imeliselt loodud. Sa oled Tema imeline meistriteos. Hoolitse enda eest! Hoolitse oma välimuse eest, söö tervislikult, hinga värsket õhku, liigu palju. Hoolitse oma keha ja vaimu eest. Armasta inimesi enda ümber. Ela nii, et iga päev saaksid teha kellegi päeva paremaks. Helista tihti oma lähedastele ja sõpradele. 

Nende mõtetega tahaksingi lõpetada, sest märkamatult on kätte jõudnud aeg, mil kirjutan oma viimast epiloogi. Soovin, et te oleksite rõõmsad, ma ütlen veelkord, olge alati rõõmsad Kristuses! 

Ma tahan tänada Averonikat, kes pakkus mulle võimaluse epiloogi rubriiki kirjutada. Ma olen tänulik kõikidele lugejatele, kes on minuga kaasa mõtelnud. See on olnud põnev teekond iseenda ja Jumala tundmaõppimisel. Soovin teile kõigile palju Taevaisa õnnistusi. Ning nautige imeilusat Eesti suve seniks kuni seda on. 

Alati teie

Pille Põldaru

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat