ASI kongress 2014

Avaldatud 13.11.2014

Tänavune ASI (Adventist-laymen’s Services & Industries) kongress toimub aastavahetusel Rootsis Malmös. Teema on „Sharing Christ, His way” ehk „Jagades Kristust, Tema kombel”. Kongressi kodulehekülg on siin

Kongress algab 31. detsembril kohaliku aja järgi 13:00 ja lõpeb 4. jaanuaril 13:00. Asukoht on Scandic Triangeln hotell Scandic Triangeln hotell Scandic Triangeln, 21143 Malmö, Rootsi.

Kongressi moto on tuttav ka 2014. aasta palvenädalast: „Üksnes Kristuse meetod tagab inimesteni jõudmises tõelise edu. Päästja seltsis inimestega nagu see, kes soovib neile head. Ta osutas nende vastu kaastunnet, teenis nende vajadusi ja võitis nende usalduse. Siis käskis Ta: "Järgne mulle!” (E. G. White „Ministry of Healing”, lk 143)

2014. aasta kongressi fookuses on küsimus, kuidas õpetada ja inspireerida kasutama evangeeliumi kuulutamisel terviseteenistust. Peakõnelejad on Fred Hardinge (SPA peakonverentsi terviseteenistuse asejuht), Louis Torres (Guami misjonipõllu esimees), Raafat Kamal (SPA Trans-Euroopa divisjoni esimees). Esinejate iseloomustuse ja nimekirja leiad siit

Kongressi raames saab osaleda erinevatel seminaridel: terviseteenistus, adventrestorani rajamine, enesekindluse saavutamine hingedevõitmise tööks, isiklikud suhted Jumalaga, õige partneri leidmine, kuidas viia läbi piiblitunde ja otsusteni viivaid üleskutseid jpm. Seminaride loetelu ja semianride läbiviijate nimekirja leiad siit.   

Toimuvad misjonilinnade projekti stiilis linnaprojektid, mistõttu on asukohaks valitud suur linn varasema kauni loodusega kohtade asemel.

Muuhulgas toimub ka kontserdistiilis linnamisjon, lauljatel tuleb osalemissoov registreerimisel ära märkida. Kohtade arv piiratud.  

Jooksvalt saab infot kongressi Facebooki-lehelt, eelmise aasta kongressi videülevaadet saab vaadata siit. Toitlustamise ja kohalejõudmise info on siin. Kongressile saab registreeruda siin ja kuni 30. novembrini kehtib varase registreeruja soodushind. 

Osalustasu 30. novembrini: 1) ilma majutuseta (sisaldab õhtusööki) ca 90 eurot (750 NOK) ja 2) ööbimisega klassides või kirikus (sisaldab hommiku- ja õhtusööki) ca 113 eurot (950 NOK). Ööbida on võimalik ka samas hotellis või lähedalasuvates hotellides (kaks hotelli on lisatud registreerimisvormi). Koolis on mehed ja naised eraldi klassides ja klassis ca 5-12 inimest. 

Koolis ja kirikus ööbijail madrats (parem kui täispuhutav) + magamiskott + oma rätik jms vajalik ise kaasa. Majutusasutustel on tingimustes kirjas, osadel motellidel tuleb ka omad linad kaasa võtta. 

Transpordi hind edasi-tagasi suunal on keskmiselt 200 eurot, see sõltub lennu- ja laevahindadest piletiostu hetkel. Rongipilet Kopenhaageni lennujaamast Scandic Triangeln hotelli juurde edasi-tagasi suunal maksab 24 eurot.

Toitlustamine: koolis ja kirikus ööbijatele on kirikus hommikusöök, hotellides on hommiksöök hinnas. Lõuna jaoks on kodulehel toodud valik taimetoitu pakkuvaid toitlustusasutusi (hingamispäeva lõuna on kõigile registreeritud osalejatele tagatud). Õhtusöök on konverentsikeskuses kõigile registreeritud osalejaile. Ümbruseson ka toidupoode, kust saab soodsamalt lõuna jaoks tarvilikku hankida, samuti on ühistoitlustamises osalejail võimalik hommikusöögivalikust või eelmise päeva õhtusöögist lõuna kombineerida.

Ühistoitlustamise valinud saavad registreerimisvormi kirjutada toiduallergiad jm, mis võetakse arvesse. Pakutakse taimetoitu nagu kongressi teemat arvestades kohane.

Lisainfo saamiseks ja küsimuste korral võtta ühendust Mariann (mariann at volkonski.com) ja Miikael Volkonskiga (miikael at volkonski.com, tel 53485209). 

Janne Kütimaa soovitus, miks valida aastavahetuseks just ASI kongress:

"Aastavahetus on üks ebamäärane hetk. Ette- ja tahapoole vaatamine. Üht-teist on selle tähistamiseks ikka ette võetud. Mäletan siiski, et minu jaoks on alati midagi puudu jäänud neil muidu väga toredatel ettevõtmistel. Südames on olnud igatsus millegi enama järele. Möödunud aastavahetusel Norras astusime neljasajakesi põlvedel ühest aastast teise. Kogu sellele eelnev ja järgnev oli täis sisukaid jutlusi, inspireerivat muusikat ja siiraid palveid. Ehedat osadust. Pühendumist. See oli see, mida oma südames ühes aastavahetuses igatsenud olin. Käesolev aasta on enesega toonud mitmeid häid muutusi mu isiklikus elus ja suhtes Jumalaga. Neid, milleni ma ise aastate vältel ei ole küündinud. Usun, et selle üheks eelduseks oli ülestõstev, vaimulikult kosutav ja palvemeelne aasta algus!"

Jaga Facebookis
Kaart
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat