Kogudus avas Hispaanias uue peakorteri

Avaldatud 19.11.2014, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus avas Hispaanias uue kontorihoone. Kogudusejuhid ütlesid avamisel, et kogudus peaks keskenduma Jeesuse peatse tuleku kuulutamisele, mitte sellele hoonele.

SPA Hispaania uniooni uus peakorter asub pealinna Madridi lähedal Pozuelo de Alarcónis. Hoone on energiasäästlik, vähendab kasvuhoonegaase ja ülalpidamiskulud on viidud miinimumi.

„See uus hoone on inimestele, kes siin töötavad, töövahendiks,” ütles üleilmse koguduse president Ted N. C. Wilson hoone avamistseremoonial, kus olid kohal ka Hispaania valitsuse esindajad ja Inter-Euroopa divisjoni president Bruno Vertallier.

Wilson meenutas Apostlite tegude 2. peatükis kirja pandud seika, kui Püha Vaim täitis Jeruusalemmas ülemises toas kristlasi, kui nad palvetasid.

„Terve hoone vappus, kui Püha Vaim täitis ruumi ja selles olnud inimesed,” ütles Wilson. „Minu soov on, et koguduse peakorter Hispaanias täituks samuti Püha Vaimuga ja et Püha Vaim raputaks vaimulikult inimesi nii, et Jeesuse missioon inimkonna suhtes saaks täide viidud igal võimalikul tasandil: füüsilisel, vaimsel, sotsiaalsel ja vaimulikul – ning et see töö jätkuks kuni Jeesuse tagasitulemiseni.”

Hispaania uniooni president Jesús Calvo peegeldas neid mõtteid: „See hoone ei ole niisama oluline kui töö, mida siin tehakse. See esindab Seitsmenda Päeva Adventistide kogudust Hispaanias.”

5. novembril toimunud tseremoonial võttis sõna ka Hispaania valitsusametnik Ricardo García, kes tänas adventkogudust heade väärtuste edasikandmise eest ja tervise- ning heategevusprogrammide läbiviimise eest.

„Külastades teisi riike, olen uhke, kui saan öelda, et ma olen Hispaania adventistide sõber,” ütles García, kes on justiitsministeeriumi usuvabaduse tööharu juht. „Kasutades oma häid väärtusi ja käitumisviisi, panustate sellisesse Hispaania ühiskonda, mille üle me oleme uhked.”

Wilson ütles, et seitsmenda päeva adventistid peaksid olema parimad kodanikud. Valitsusametnike poole pöördudes ütles ta: „Ja kui nad ei ole, siis palun andke sellest mulle teada.” Selle remargi peale hakkas kuulajaskond naerma.

Wilson sõnas, et isiklik suhe Jumalaga muudab inimesi. „Suhe Jumalaga on midagi, mis peab seitsmenda päeva adventiste teistest eristama,” lisas ta.

Wilson tänas valitsuse esindajaid usuvabaduse tagamise eest Hispaanias ja heade suhete eest adventkogudusega.

Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus astus suure sammu edasi, kui septembris anti kogudusele esimese usuorganisatsioonina peale rooma-katoliku kiriku raadiolitsents.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat